Tu esti pregatit sa iti lansezi propriul blog?

Tu esti pregatit sa iti lansezi propriul blog?

Conform Ze List, in Romania sunt peste 63.000 de bloguri. Intrebarea care se pune este urmatoarea: cate dintre acestea sunt cu adevarat interesante sau mai precis, cati dintre cei care scriu pe ele au ceva de spus? Pentru ca rasfoiesc blogurile inca de prin 2008, o sa iti spun sincer ca procentul este unul foarte mic.

Multe persoane care detin un blog pleaca din prima cu scopul de a castiga bani din simplu motiv ca asa au auzit ei in interviurile de la televizor sau in diferite reportaje pe alte site-uri. Pe parcurs, mai precis in cateva luni, isi dau seama ca treaba nu este atat de roz cum parea la inceput si ajung sa paraseasca ideea de a mai face bani din asa ceva, intorcandu-se la ceea ce stiu mai bine sa faca: vizioneaza reclame publicitare sau dau click pe cine stie ce anunturi pentru a castiga cativa centi. Trebuie sa recunoastem ca si asta este o afacere, nu? :)

Ei bine, scopul acestui articol este sa te faca sa te intrebi inca o data daca esti pregatit sa-ti creezi un blog. Daca tu consideri ca o sa scrii periodic si nu o sa te abati de la aceasta activitate din motive precum “lipsa de timp” sau “lipsa de subiecte”, atunci este momentul sa faci pasul cel mare: sa-ti iei propriul tau domeniu web si propriul tau cont de gazduire. Nu iti mai pierde timpul cu platforma free care sunt limitate cand vine vorba de functionalitati. Instalarea wordpress este gratuita si se poate face in cateva minute daca ai cele doua lucruri amintite mai sus. Cel putin, avand un domeniu web si gazduire web platita vei parea mai serios atat in fata cititorilor, dar si in fata celorlalti bloggeri cu care va trebui la un moment dat sa colaborezi.