Zonele fara canalizare sunt o reala problema a Bucurestiului

vidanja

In unele zone ale tarii, reteaua de canalizare nu exista, ceea ce este o problema peste care nu se poate trece fara ajutorul unei societati specializate in evacuarea apelor uzate sau a golirii tancurilor septice. Chiar in orase mari, si in capitala, exista case construite in zone care, desi au avut avizul de construire intr-o zona situata in intravilan, nu au canalizare.

Cateodata, cele mai frumoase cladiri, situate pe terenuri cu un peisaj deosebit, sunt in aceeasi situatie. O proprietate la marginea Bucurestiului, sau in zone adiacente, cum ar fi Ilfov, este foarte dorita fiindca este o certificare a statutului social si asigura un confort deasupra mediei. Uneori este vorba de case de vacanta, cu atat mai frumoase cu cat sunt mai izolate. Punctul lor forte este insa si un dezavantaj, caci necesita obligatoriu contactul cu o firma de vidanjare.

Un prim aspect al problemei este foarte clar tuturor: lucratorii respectivi sunt in masura sa evacueze deseurile, sau in cazuri mai grave, sa desfunde si sa curete instalatia sanitara. Tot ei pot goli piscinele si sa asigure o curatare profesionala a acestora.
Un al doilea aspect este mai putin comun, dar aceiasi muncitori executa lucrari de curatare a unor instalatii industriale, cum sunt decantoarele sau denisipatoarele. Stropirea spatiilor verzi si a strazilor pot reveni de asemenea in sarcina lor.