Arhitectura organica – proiecte de case ingenioase

proiecte case

Anul 1985 a fost un moment deosebit in istoria arhitecturii, deoarece atunci a prins culoare prima casa camuflata in peisajul orasului Naucalpan. Mexicul este o tara bogata din punct de vedere al obiectivelor turistice pe care le inglobeaza, insa capitala Mexico City ramane principalul punct de interes pentru turistii din intreaga lume. Trasaturile esentiale care definesc un arhitect inovativ sunt reprezentate de originalitate si creativitate, alaturi de abilitatea de a-si organiza propice ideile. Rezultatul final trebuie sa aduca in prim plan un echilibru intre latura estetica surprinzatoare pe care o expune si confortul, acesta din urma fiind aspectul care ne genereaza o stare constanta de bine, in fiecare moment petrecut alaturi de prieteni sau de familie.

Arhitectura organica reprezinta un concept relativ nou, proiectele de case fiind inspirate din natura. Fie ca ne raportam la lipsa colturilor sau a peretilor despartitori, fie ca remarcam utilizarea unor materiale de constructie prietenoase cu mediul inconjurator, spatiul creat reprezinta un cadru confortabil, cu un design original, organizat intr-un cumul de incaperi proportionale, inteligent distribuite. Nu exista foarte multi arhitecti profesionisti in aceasta directie, insa majoritatea numelor importante reprezinta deopotriva si autorii care au efectuat diverse studii informative, sau cei care au reusit de-a lungul timpului sa scrie anumite carti prin care impartasesc cu publicul larg secretele unei locuinte ideale.

Printre aspectele care genereaza un plus functional spatiului construit se evidentiaza acoperisul. Acesta devine prin alianta o gradina de dimensiuni generoase, unde puteti planta diverse specii de flori sau legume si fructe. Javier Senosiain reprezinta un pilon de referinta pentru acest tip de arhitectura, deoarece majoritatea proiectelor sale provin dintr-o conceptie originara comuna: comuniunea omului cu natura. Din aceasta cauza, designul locuintelor proiectate se aseamana intr-o anumita masura cu forma grotelor preistorice.

Se implementeaza ideea de adapost sacru si spatiu protector, unde intimitatea, confortul, libertatea de miscare si armonia reprezinta caracteristicile convergente spre otinerea unui mediu potrivit, dorit de fiecare individ in parte. In final, propria locuinta trebuie sa defineasca preferintele decorative si functionale, artificiile primare in afisarea acestora fiind elementele de mobilier, designul peretilor, sau modalitatea in care sunt dispuse usile si ferestrele.

Desi la o privire initiala o casa in pamant pare un concept dificil de implementat, noutatea consta in solutiile tehnice propuse de anumite proiecte case moderne avangardiste. Lipsa peretilor despartitori ofera fluiditate constructiei, deoarece nu exista vreun element care sa va obtureze mobilitatea in acest tip de casa. Piesele principale de mobilier sunt incorporate natural, indiferent de incaperea careia ii sunt destinate. Feresetrele spatioase aduc in interior lumina exterioara la o intensitate optima, generand simultan si un plan vizual incantator. Aveti acces nelimitat la zonele de vegetatie din imprejurimile constructiei dumneavoastra, in timp ce treptele de acces pot reprezenta liantul intre gradina luxurianta pe care o amenajati pe acoperis si zona initiala a locuintei.