Mic dejun la birou: Ce preparate ne recomanda nutritionistii?

Sugestii pentru mic dejun la birou

Micul dejun este cu adevarat cea mai importanta masa a zilei, se spune ca trebuie „sa iei micul dejun ca un rege, pranzul ca un print si cina ca un om sarac”. Totusi, adultii, de cele mai multe ori, sar peste micul dejun din motive diverse: lipsa foamei, diete, neobisnuinta de a manca dimineata, graba de a ajunge la job etc. Oricare ar fi scuza, micul dejun este cu adevarat o parte vitala a vietii sanatoase si are numeroase beneficii pentru sanatate.

Exista diverse business-uri pe piata care livreaza micul dejun la birou. Unele dintre acestea dispun de produse precongelate, iar in acest caz mai bine se sare peste micul dejun. Prima masa a zilei asigura un aport potrivit si benefic organsimului, doar daca contine alimente proaspete si preparate sanatose. Alimentele care ofera valoare nutritiva prea mica, cum ar fi gogosile si produsele de patiserie, nu ofera combustibilul necesar pentru o buna functionare a organismului.

Produsele de la patiserie, intr-adevar, miros si au un gust foarte bun, dar aceste semi-preparate sunt, adesea, lipsite de nutrientii care sa asigura senzatia de satietate. Ele se digera rapid, lasandu-va sa simtiti foamea la scurt timp dupa ce le-ati consumat. O mancare sanatoasa de dimineata trebuie sa contina un amestec de alimente care sa aiba carbohidrati, proteine, grasimi sanatoase si fibre. Carbohidratii va vor da imediat energie, iar proteina va va da mai tarziu. Fibrele va vor ajuta la senzatia de satietate.

Un mic dejun sanatos, proaspat si echilibrat are foarte multe avantaje, precum:

1. O greutate sanatoasa si controlabila.

2. Creste productivitatea.

3. Imbunatateste dieta in general.

4. Contribuie la buna dispozitie.

5. Reduce riscul de boli cronice.

Dar ce trebuie sa contina, mai exact un mic dejun sanatos?

Cand vine vorba de micul dejun perfect, accentul important ar trebui sa fie acordat unei varietati de alimente. Dimensiunile de macro si micronutrienti care se afla in farfuria dvs. vor depinde de varsta, nivelul de activitate si obiectivele privind dieta si sanatatea. Cu toate acestea, ca o indicatie generala pentru dieta, „masa” dvs. ar trebui sa fie formata din aproximativ 50% legume (diferite culori), 20-25% proteine slabe (cum ar fi carne slaba, pasari de curte, oua, leguminoase), 20-25% (cum ar fi painea integrala, ovazul, leguminoasele, quinoa) si 5-10% grasimi sanatoase (cum ar fi avocado, unt, seminte de chia, ulei din seminte de in).

Deja este arhicunoscut faptul ca graba de dimineata nu permite, de cele mai multe ori, savurarea la domiciliu a micului dejun asa cum ar trebui. De aceea, conceptul micdejunlabirou.ro, livreaza, asa cum sugereaza si numele, micul dejun la birou. Preparatele sunt realizate de o echipa profesionista de bucatari chefi care folosesc doar alimente bogate in nutrienti, proteine, fibre si fructe.