3 motive pentru care sa cumperi un termometru electronic

termometru electronic

Cumpararea unui termometru electronic medical nu reprezinta, pentru multi dintre noi, o prioritate. In ciuda pretului mic pe care acestea il au si din cauza obisnuintei de a le folosi pe cele clasice, ne incapatanam sa le utilizam pe acestea din urma, chiar daca avem cunostinta de riscurile implicate de astfel de instrumente.

De aceea, in acest articol, vei gasi 3 motive consistente pentru care sa faci schimbarea pe care majoritatea medicilor o recomanda.

1. Un termometru electronic are o acuratete mai buna

Am putea spune ca, daca doresti sa afli temperatura exacta a copilului tau, pentru a sti daca aceasta prezinta tendinte de crestere sau de scadere si a lua masurile necesare pentru impiedicarea oricarui pericol ce ameninta sanatatea micutului, nimic nu poate fi mai potrivit decat un termometru electronic.

Desigur, aceeasi functie o au si termometrele cu mercur, insa ele afiseaza cu aproximatie gradele, neputand fi constatae diferentele de la minut la minut, decat daca sunt scaderi sau cresteri bruste si cu diferente mari.

2. Un termometru electronic masoara mai repede

Sa ne aducem aminte de momentele copilariei, in care parintii ne masurau temperatura folosind un termometru clasic. Nimic mai neplacut decat sa stai cateva zeci de minute cu el sub brat, nemiscat si inconfortabil, nu-i asa? In plus, multi dintre noi profitam de neatentia adultilor, pentru a il scoate de la subtioara, astfel incat el sa afiseze o temperatura mai mica si sa putem pleca linistiti… la joaca.

Spre nefericirea copiilor si bucuria copiilor, termometrele electronice masoara temperatura in doar cateva secunde, astfel incat valoarea temperaturii poate fi stiuta, cu exactitate, in cel mai scurt timp.

3. Un termometru electronic este mai sigur

Ministerul Sanatatii, din SUA, a inceput, acum 2 ani, o campanie prin care se promova inlocuirea termometrelor clasice cu cele electronice, pentru a scadea numarul cazurilor de intoxicatii cu mercur, in randul copiilor. Campania a fost un succes iar, astazi, cele clasice nu se mai comercializeaza.

De altfel, poate ca este si timpul sa inlocuim un instrument inventat in anul 1654!