5 sfaturi pentru a petrece mai putin timp online

5 sfaturi pentru a petrece mai puțin timp online - partea I

Un studiu recent a descoperit ca petrecem aproximativ 50 de ore pe saptamana pe dispozitivele noastre online, aproximativ 30 la suta din viata noastra. Cand adaugati la acest timp petrecut lucrand, facand naveta si dormind, nu mai ramane putin pentru lucruri precum hobby-urile si interactiunea cu prietenii si cu cei dragi.

Daca doriti sa petreceti mai putin timp privind cu ecranul electronic, aceste cinci sfaturi ar trebui sa va ajute.
1. Opriti dispozitivul impreuna.

Fii proactiv despre simpla oprire, in special acasa. Veti fi mai putin probabil sa verificati notificarile prin e-mail si pe retelele de socializare la fiecare cateva minute.

2. Limitati media sociala.

Din pacate, social media poate devora ore intregi, asa ca daca aveti cinci sau mai multe conturi, luati in considerare stergerea unora dintre ele sau dezinstalarea aplicatiilor dedicate.

3. Limitati aplicatiile pentru smartphone-uri.

Probabil ca nu va veti lasa niciodata smartphone-ul in favoarea unei linii funciare, dar macar ganditi-va serios la limitarea numarului de aplicatii care va atrag pe ecranul respectiv.

4. Iesi din casa.

Tehnologia moderna ne permite sa ne conectam usor si liber cu ceilalti, dar nu exista nimic mai bun decat contactul real cu prieteni buni si persoane dragi.

5. Implica-te.

Alatura-te unui club civic, unei biserici sau unui mic grup de teatru. Voluntar la spital, camara pentru alimente sau adapost pentru animale. Daca te implici activ in activitati de care te bucuri, este mai putin probabil sa fii lipit de un ecran al computerului.

Avantajul unui timp de ecran mai mic? Cel putin, veti fi mai constienti de minunile zilnice care ne inconjoara. Dupa cum spunea odinioara acel mare filozof, Yogi Berra, „Puteti observa multe doar urmarind”.