„Cand cineva a gustat pepene verde, stie ce mananca ingerii.” – Mark Twain
Caldura mare a ajuns si va poate face sa doriti sa evitati distractia activitatilor in aer liber. In orice caz! De asemenea, vine pepenele minunat pentru a face din nou aerul sa se raceasca. Deoarece pepenii sunt 92 la suta apa, are sens perfect sa-i incorporam in viata ta in timpul frumoaselor noastre zile luminoase, de vara.
Nimic nu se compara cu bucuria completa de a musca intr-o felie rece de pepene verde si a lasa sucul sa se scurga pe barbie. Exista insa multe alte modalitati de a te bucura de acest fruct uimitor.
Suport slushy.
Uita suportul de limonada. Anul acesta copiii vostri vor fi cei mai populari oameni din jur cu un suport slushie cu pepene verde. Slush-urile de pepene verde sunt usor de facut intr-un blender cu 2 cani de pepene cub fara seminte, 2 cani de capsuni congelate, ¼ cana de zahar si 2 cani de cuburi de gheata. Aruncati totul laolalta, acoperiti si amestecati pana cand totul se creeaza pasta. Nu uitati de paiele si paharele de hartie!
Mojito cu pepene verde.
O bautura ragusita facuta cu rom, suc de lamaie, menta proaspata si – desigur – pepene verde. Veti avea nevoie de 4 felii groase de pepene verde (aruncati coaja si semintele), 6 linguri de suc proaspat stors, 12 uncii de rom, ½ cana de sirop simplu si o gramada de frunze grosiere de menta sfasiate. Pureti pepene verde intr-un blender. Transferati-l intr-un ulcior mare impreuna cu celelalte ingrediente. Amesteca bine. Se toarna in pahare inghetate si se garniseste cu frunze de menta.
Gratar
Pariez ca nu stiati ca puteti pune pepenele verde pe gratar! Taiati pepene fara seminte, indepartati coaja si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata. Puneti-l pe gratar la foc mediu-inalt timp de trei minute, pana cand apar semnele gratarului. Se serveste cu branza de ruca si capra. Bonus: pepene verde la gratar imbunatateste puterea de protectie a celulelor din licopenul sau natural antioxidant.
Este o vara calda. Ai avut pepenele tau astazi?