Micul Paris si atractiile sale turistice

bucuresti

Bucuresti reprezinta cel mai important oras al Romaniei din toate punctele de vedere. Numarul de locuitori este estimat la aproximativ 2 milioane, lucru ce-l claseaza drept al saselea oras ca numar de locuitori din Uniunea Europeana.

Este capitala Romaniei din data de 17 februarie 1968 iar din acel moment acesta sufera schimbari fiind centrul scenei artistice, culturale si mass-media. Bucuresti se afla in zona de sud spre sud-est a tarii, chiar intre raurile Dambovita si Colentina, la o altitudine de 60-90 de metri. Orasul este situat la 60 de km nord de fluviul Dunarea, la 120 de km sud de Muntii Carpati si la 225 km vest de Marea Neagra.

Suprafata totala a orasului este de 228 kilometri patrati iar forma pe care o are este in forma circulara pentru ca axele sale masura in jur de 24 km pe directia N-S si circa 22 km in directia E-V. Acesta a fost denumit “Micul Paris” din cauza arhitecturii elegante si a elitei bucurestene. La ora actuala orasul are acelasi nivel administrativ ca si judet si este distribuit in sase sectoare.

Clima in Bucuresti este una specifica acestei zone a Europei (temperat continentala). Aici iernile sunt foarte blande cu putine zapezi si cu temperaturi destul de bune asa ca prognoza meteo care se anunta in fiecare an nu ii sperie asa tare pe bucuresteni. Pe toata perioada verii vremea in Bucuresti este foarte caniculara cu temperaturi care ajung pana la 40 de grade la umbra iar precipitatille sunt foarte putine.

Datorita faptului ca este un oras mare, Bucurestiul este plin de obiective turistice iar printre cele mai cunoscute si vizitate sunt:

Find cel mai mare oras al Romaniei, Bucurestiul detine o colectie destul de interesanta de atractii si obiective turistice ce merita vizitate atunci cand vremea in Bucuresti este una favorabila:

1. Casa Poporului

Aceasta imensa cladire se afla in inima orasului Bucuresti (sectorul 5), chiar pe locul care astazi se cheama Dealul Arsenalului. Dealul pe care a fost construit este de fapt o creatie a naturii ce are o inaltime de 18 metri. Ridicarea Palatului Parlamentului a avut loc in anul 1983 iar ceremonia de asezare a pietrei fundamentale a avut loc in data de 25 iunie 1984.

Intreaga constructie are o suprafata de 330.000 metri patrati si uite asa s-a inscris in “Cartea Recordurilor” la capitolul “Cladiri Administrative”, pe locul 2 in lume dupa cladirea Pentagonului. In total, cladirea dispune de 1000 de incaperi, din care doar 440 birouri.

2. Parcul Carol

Parcul Carol a planuit de catre arhitectul E. Redont in anul 1900 si de abia in anul 1906 a fost inaugurat. Acesta a facut pe o veche plantatie vie iar pe vremea aceea era considerat ca fiind cel mai frumos parc al orasului Bucuresti. Parcul are o suprafata totala de 46 de hectare. Aleea care traverseaza parcul a fost facuta in stil geometric, in restul parcului intalnindu-se un traseu cu alei sinuase.

Cele mai fumoase locuri din intregul parc Carol sunt: Arenele Romane, Muzeul Tehnic “Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Turnul lui Vlad Tepes, Monumentul soldatului necunoscut, Statuile “Gigantii”, Fantana Cantacuzino si arborele Sequoia gigantea declarat monument al naturii.

3. Manastirea Antim

Aceasta manastire a fost ridicata pe strada Antim nr. 29, chiar la intersectia cu strada Justitiei, de la Piata Unirii spre Casa poporului pe partea stanga. Este o manastire facuta in special pentru calugari care l-a avut in trecut staret pe Arhimandritul Sofian Boghiu si restaurata in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Lectorul acestui loc este Sfantul Ierarh Antim Ivireanu, care a ridicat Manastirea Antim intre anii 1713-1715, pe amplasamentul unei modeste biserici din lemn. In incinta manastirii exista si un muzeu cu obiecte de arta bisericeasca si o expozitie inchinata vietii si activitatii Mitroplitului Antim Ivireanul.