Avantajele pe care le ofera o cura de detoxifiere

cure de detoxifiere

Consideri ca in ultimul timp ai trecut printr-o perioada stresanta din punct de vedere personal sau profesional? Simti ca nu te poti regasi in plan alimentar, iar din aceasta cauza ai tendinta de a consuma preparate fast food in detrimentul salatelor si al legumelor proaspete? Este timpul sa iti schimbi ritmul alimentar si sa aduci ceva nou in stilul tau de viata, mai precis o dieta abundenta in vitamine si minerale care te poate ajuta sa iti regasesti fortele si concentrarea de odinioara.

Detoxifiere pentru o singura zi – primul pas in consolidarea stilului alimentar

Daca o cura de detoxifiere prelungita pe un interval de timp de o saptamana te pune pe ganduri probabil ca ar trebui sa iei in calcul si varianta de o singura zi. Nu uita insa sa repeti procedura o data pe saptamana, astfel incat intr-o luna sa acumulezi un total de patru zile lipsite de carbohidrati si alte alimente care dauneaza organismului si siluetei tale.

Preparatele la care ai acces pe durata acestei unei cure de detoxifiere de doar 24 de ore sunt destul de restrictive, sucurile naturale din fructe si cerealele completand meniul pentru dimineata, in timp ce pentru pranz puteti imbina o mana de salata verde cu anumite plante oleaginoase sau seminte care va pot induce mult mai rapid sentimentul de saturatie. Detoxifierea de o zi nu este nici pe departe o maniera alimentara care va da roade imediate, insa reprezinta o metoda mai mult decat eficienta pentru a stabili limitele organismului dumneavoastra.

Cure de detoxifiere cu origini orientale

Numele propriu – zis al acestei tehnici alimentare este „detoxifierea ayurvedica” si cuprinde trei etape esentiale care pot conduce la reimprospatarea si revitalizarea completa a organismului. Primul pas este reprezentat de igienizarea alimentatiei, din care sunt eliminate treptat preparatele prajite in ulei, glucidele pure si carbohidratii, dar si alcoolul sau tutunul. Aceasta faza este completata de introducerea frecventa a legumelor si fructelor in alimentatie, toate schimbarile cumulandu-se cu un stil de viata mai dinamic, presarat cu activitati sportive. In cea de-a doua etapa are loc procesul de detoxifiere principal, finisat prin intermediul laxativelor si al ceaiurilor din plante aromatice, pentru ca pasul final sa aduca din nou in „joc” o succesiune de mese sanatoase cu pauze sportive de antrenament.

Lichidele – o baza consistenta pentru anumite cure de detoxifiere

Daca ar trebui sa clasificam curele de detoxifiere in functie de restrictiile alimentare pe care le infatiseaza, cele bazate exclusiv pe consumul de lichide sunt dintre cele mai dificile. Specialistii iti recomanda sa alegi o zi din saptamana cand programul tau este ceva mai permisiv si nu esti aglomerata in plan profesional sau casnic. Este binecunoscut faptul ca un program imbelsugat de efort va presupune si o alimentatie mai consistenta, iar noi dorim opusul prin intermediul curei de detoxifiere cu lichide: un ragaz complet de la preparatele grele si o hidratare peste medie.

Alternative sezoniere – cure de detoxifiere pentru inceputul sezonului cald

Primavara este un anotimp care atrage prin spiritul proaspat si revigorant pe care il afiseaza natura inconjuratoare, fiind momentul prielnic in care ne putem bucura pe deplin de o gama variata de fructe si legume. Atunci este perioada in care puteti incerca sa obtineti rezultate miraculoase prin intermediul curelor de detoxifiere bazate pe o alimentatie concentrata 100% pe leguminoase. Modul in care le gatiti este o alegere care va apartine in totalitate, recomandat fiind sa mizati pentru prepararea lor la aburi sau pentru consumul in stare pura.

De preferat este sa consumi intre mese suficiente cani de ceai, preferabile fiind cele din plante, flori sau fructe uscate. Depinde doar de tine perioada pe parcursul careia vei mentine aceasta dieta organica, pentru ca fiecare organism percepe in mod diferit acest tip de alimentatie. Daca esti o persoana in al carei tabiet culinar intervin adesea preparatele vegane nu vei intampina prea multe probleme, insa daca alimentatia ta este 100% omnivora va fi destul de dificil sa te montezi in aceasta initiativa.