Accelereaza creşterea părului în 6 paşi

par-sanatos

Mulţi dintre noi au petrecut mult timp încercând să găseşti o modalitate de a stimula părul să crească mai rapid. Numărul mare de informaţii ce găseşti pe internet îţi crează o stare de confuzie, nu mai ştii care este modalitatea corectă şi cea mai bună pe care trebuie să o urmezi pentru un păr sănătos cu creştere rapidă. Cremele pentru scalp, pilulele pentru creşterea părului, şampoanele şi diverse alte produse au invadat piaţa, astfel că nu mai ştii ce să alegi.

Îţi dau nişte metode simple care au fost folosite de-a lungul timpului şi care au ajutat în creşterea rapidă a părului.

1. Fă-ţi un obicei de a-ţi tăia părul la maxim 6 săptămâni. Aici mă adresez în special femeilor şi bărbaţilor cu păr lung. Nu e nevoie să te tunzi scurt, ci doar să tai vârfurile firelor de păr. În urma aplicării acestei metode, părul tău va căpăta mai mult luciu şi va creşte mai repede.

2. Usucă-ţi părul şi scalpul la soare. Evident, atunci când condiţiile îţi permit aceasta. Uscatul părului la razele solare nu este recomandat doar de experţi, ci şi de bunicii tăi de exemplu. De când s-a descoperit că uscătoarele şi plăcile usucă şi distrug părul, experţii sfătuiesc să ne uscăm părul la soare. Atenţie, nu recomand să faci asta în plină iarnă. Doar atunci când condiţiile o permit – de obicei vara.

3. Consumă multivitamine, fier şi fă-ţi o dietă bogată. Astfel nu numai că stimulezi părul să crească, dar îl păstrezi totodată sănătos şi lucios.

4. Masează-ţi scalpul şi aplică o mască pe păr odată pe săptămână. Pentru masat scalpul există un instrument cu nişte „tentacule”. Mai poţi să ţi-l masezi când te speli pe cap. Pe acest site vei găsi şi o mască de păr ce o poţi aplica cel puţin odată pe săptămână. Cei care îşi masează scalpul şi folosesc măşti pentru păr, au un păr mai sănătos cu o creştere mai bună, comparativ cu cei care nu aplică aceste metode.

5. Periază-ţi părul cu regularitate. Aceasta va ajuta în circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi reduce grăsimea, cauzând un păr lucios cu o creştere mai rapidă. Un sfat spune că cine vrea să îşi accelereze ritmul de creştere al părului, trebuie să petreacă cel puţin 5 minute de 100 de ori pe zi, pentru a vedea o schimbare vizibilă. Ei bine, nu cred că îţi permiţi să petreci 500 de minute pe zi, periindu-ţi părul. Dar de câteva ori pe zi, tot îţi găseşti timp.

6. Dacă aplici periajul părului şi masajul scalpului cel puţin de 3 ori pe săptămână, vei avea o dezvoltare hormonală echilibrată şi o circulaţie bună a sângelui în corp, lucru care contribuie la buna creştere a părului.

Aşadar, dacă stăm să analizăm, sunt câţiva paşi simplii care pot fi ţinuţi minte şi aplicaţi pentru a accelera creşterea părului. Aplicarea acestor principii, coroborat cu o alimentaţie sănătoasă, va duce la un păr sănătos şi strălucitor.