Activare conexiune 3G la tableta E-Boda Impresspeed E200

Intrebam saptamana trecuta cum se activeaza o conexiune 3G la o tableta. Era vorba de tableta E-Boda Impresspeed E200, de altfel foarte buna ca performante si la un raport pret-calitate optim.

Am rezolvat in sfarsit misterul. Dupa zile de cautare a unei solutii si nenumarate incercari am primit raspunsul oficial din partea tehnicienilor E-Boda ca ceea vreau eu nu este posibil. Si ce doream? Sa conectez tableta la internet folosind unul intre modemurile 3G declarate ca fiind compatibile cu tableta Impresspeed E200. Iar compatibilitatea modelului Orange si a celui Digi este adusa la cunostinta consumatorilor din 2 surse:
+ Consultantii de vanzari din magazin;
+ Informatiile aflate in tableta, la sectiunea dedicata echipamentelor 3G compatibile.
.

Eu, consumatorul

Ori ieri, cand am solicitat departamentului tehnic al Rosal Import Export (cei care comercializeaza tabletele E-Boda) verificarea interconectarii tabletei folosind modemurile Orange si Digi, mi s-a raspuns senin ca nu este posibil, ca pentru a utiliza conexiunea 3G trebuie sa achizitionez un modem de 2 ml lei de la ei sau unul de pe piata libera. In realitate doar trei variante de modem 3G functioneaza cu tableta E-Boda Impresspeed E200, conform tehnicienilor Rosal:
+ MF190 – furnizat de RDS, impreuna cu cartela lor de date;
+ E1750 – de pe piata libera, magazinele online (aveti nevoie de o cartel SIM cu internet activat);
+ Sticul de la E-Boda – aveti nevoie de o cartel SIM cu internet activat.

Personal pot confirma faptul ca modemul E-Boda (am luat unul de la ei cu 80 de lei dupa ce i-am amenintat ca returnez tableta) functioneaza cu o cartela Digi mobile.

Cele de mai sus ilustreaza comportamentul tipic romanesc si intra la categoria inselaciune. Eu unul am ales sa cumpar tableta pentru caracteristicile ei dar SI pentru ca in lista de modemuri 3G suportate erau incluse doua modemuri pe care le aveam in dotare cu abonamente de date active.

Sper sa va ajute informatiile de mai sus. Cel putin nu trebuie sa mai pierdeti timpul cautand o solutie pentru ca nu cred sa existe alta decat utilizarea unuia dintre cele 3 modele de modem.

Voi ati avut astfel de probleme cu Eboda sau alti producatori de tablete?

Va ajuta cu ceva informatiile prezentate mai sus?