ARTISTII FAC LUCRURI TRAZNITE – EPISODUL XII: COURTNEY LOVE

Daca ar fi sa extragi cateva molecule din ADN-ul lui Courtney Love si sa le pui sub microscop, ai observa niste particule care se misca haotic, brownian, fara tinta precisa, particule imprimate cu He de la heroina. Alta explicatie nu se gaseste pentru idila ei cu drogurile, inceputa vremelnic la frageda varsta de 5 ani, cand se spune ca tatal ei i-a pus la fiert LSD in laptele cu cereale de dimineata. Ca urmare, taticul a ramas fara custodie.

Dupa ce a ramas fara rolul protector al tatalui, Courtney a continuat sa mai piarda. L-a pierdut pe sotul ei, Kurt Cobain, in aprilie `94, lansat catre cer cu suportul unei doze mortale de heroina, basca un glont in fata. La nici doua luni dupa asta, basistul din trupa ei Hole, Kristen Pfaff, a avut aceeasi soarta, dand ortul popii tot in urma abuzului de smack.

Courtney Love insa, asa cum s-a calit si ostasul sovietic, a dat dovada de o rezistenta impresionanta si a reusit sa se extraga pentru o vreme din mirajul cu seringi. A scos chiar un album acceptabil in rastimp si a oferit un rol chiar solid in filmul “The People vs. Larry Flynt” din `96. Aici a intruchipat o toxicomana cu o apetenta de a ramane des in pasarica goala. Bine, daca stai sa te gandesti, i-a venit rolul ca turnat, avand in vedere traiul ei de toate zilele.

Insa, dupa asta, viata a intrat intr-un vartej descendent. Si-a gasit niste dureri in comun de impartasit cu trasul de cocaina pe nara si o inclinare catre anumite medicamente speciale prescrise prin reteta. A facut ture constante prin sectii de politie si clinici de dezintoxicare. Limita cea mai de jos a fost atinsa in timp ce isi promova hidosenia de album, “America`s Sweetheart” din 2004. In martie anul ala, a aparut la “The Late Show with David Letterman”, s-a cocotat pe biroul moderatorului si i-a aratat sanii, apoi a livrat un interviu extrem de incoerent. In aprilie, au aparut prin presa poze in care o infatisau jucandu-se de-a mami si bebeul cu un individ oarecare in public. Apoi, in mai, la un club din New York, a aruncat cu suportul pentru microfon la intamplare in public, spargandu-i capul unui nefericit nevinovat. Asta a fost dus la spital cu hemoragie masiva iar Courtney a fost arestata si acuzata de comportament periculos si asalt de gradul trei.

Din 2007 incoace Courtney tot pretinde ca si-a revenit dar ce se mai intampla prin viata ei nu pare sa confirme afirmatiile dansei. In 2009, a pierdut custodia pentru fiica ei, Frances Bean Cobain si asta nu a fost tot. Fata ei a reusit chiar sa obtina un ordin de restrictie impotriva lui Courtney, fiind decisa s-o tina pe nebuna la o distanta apreciabila.