Asus G55VW-S1020D, un laptop pentru gaming accesibil

Asus G55VW-S1020D

Este destul de dificil de atasat, in aceeasi fraza, cuvintele gaming si accesibil, un produs IT dedicat gamingului fiind in cele mai dese randuri destul de costisitor. Asus pare sa fi rezolvat aceasta problema si a conceput un laptop cu adevarat performant, dar care vine la pachet cu un pret destul de accesibil. Modelul in cauza este Asus G55VW-S1020D, un laptop pe care il puteti regasi in categoria produselor dedicate gamingului, pretul sau fiind de aproximativ 5000 de lei.

Intrebandu-va ce poate oferi un laptop pentru gaming la un pret de 5000 de lei, Asus raspunde destul de prompt si pune pe masa o configuratia hardware cu adevarat avansata. Incepand de la procesor, un quad core realizat de cei de la Intel, modelul Core i7 fiind tactat la o frecventa de 2.3GHz, memoria cache disponibila fiind de numai putin de 6MB.

Trecand cu vederea procesorul, un element nu foarte important pentru un laptop dedicat pasionatilor de jocuri video, intram pe taramul componentelor cu adevarat importante. In primul rand ecranul, cu toate ca un gamer poate utiliza oricand un monitor aditional, Asus nu a dorit sa va mai puna in aceasta situatie si iese la rampa cu un ecran de 15.6 inci capabil sa redea imagini si animatii la o rezolutie de pana la 1920 x 1080 pixeli.

Duetul de aur, asta daca ne putem permite sa-l numim astfel, este compus dintr-o memorie RAM de 8GB de generatie DDR3, si o placa video dedicata, Asus G55VW-S1020D fiind echipat cu o placa fabricata de Nvidia. Modelul ales este GeForce GTX 660M si pare a fi unul dintre cele mai reusite produse de pe piata, capacitatea memoriei fiind de aproximativ 2GB.

Daca ne gandim si la spatiul de stocare, Asus G55VW-S1020D nu putem spune ca este un laptop cu adevarat deosebit insa capacitatea este una destul de generoasa, cei 750 de GB fiind capabili sa sustina un numar foarte ridicat de jocuri. Din punct de vedere multimedia, Asus G55VW-S1020D se dovedeste a fi echipat corespunzator, sistemul audio suround si camera web HD oferindu-va posibilitatea sa utilizati si alte aplicatii multimedia sau sa redati sunetul jocurilor la o calitate foarte ridicata.