Lectia zilei – Ce este Seo si de ce ai nevoie de el

seo

Fara doar si poate, mediul online este in continua crestere, de vreo 10 ani incoace. Daca la inceput era doar o optiune pentru distractie si socializare, din ce in ce mai multi oameni vad in acest mediu o reala oportunitate de afaceri si de a produce bani.

Pentru a face bani in online ai nevoie de un singur lucru : un Site Web. Daca nu ai deja unul si nu detii cunostintele necesare pentru dezvoltarea unui website, iti recomandam sa apelezi la un agentie de web design Bucuresti.

Dupa ce ti-ai ales nisa pe care sa activezi si ti-ai construit site-ul, apar problemele. Niciun site nu poate sa produca bani fara sa aiba vizitatori iar vizitatorii se obtin doar prin promovare.

Exista mai multe variante de promovare in mediul online: poti sa optezi pentru plata reclamei pe diverse site-uri, poti sa optezi pentru o dezvoltare pe retelele de socializare sau poti opta pentru promovarea offline prin pliante, afise si bannere. Cea mai buna varianta insa, este optimizare SEO.

Ce este optimizarea SEO?

Cu siguranta, ai cautat cel putin odata ceva pe un motor de cautare, cel mai probabil Google. Ai observat ca la fiecare cautare ti se ofera sute sau chiar mii de rezultate, insa de cele mai multe ori, te opresti doar la rezultatele de pe prima pagina si gasesti tot ceea ce te intereseaza.

Optimizarea SEO este aranjarea site-ului si promovarea lui in asa fel incat sa ajunga pe prima pagina in Google sau, daca nu se poate, cat mai sus in cautari.

Beneficiile unei optimizari de calitate sunt asadar evidente:

–        Vei obtine mai multi vizitatori. Odata ce ai reusit sa iti optimizezi site-ul foarte bine, vei fi pe prima pagina si vor intra foarte multi oameni pe el;

–        Vei genera vanzari. Daca vinzi produse si servicii vei genera vanzari, in timp ce, daca oferi pur si simplu reclama pe site, vei genera vizite pentru cei carora le oferi reclama;

–        Vei creste valoarea site-ului. Cu cat beneficiezi de o optimizare SEO mai buna, cu atat valoarea site-ului tau va creste si vei putea sa te bucuri inclusiv de beneficii financiare de pe urma acestuia;

Cum faci Seo de calitate?

Ai doua optiuni. In primul rand, poti incerca sa faci Seo de unul singur, insa acest lucru este destul de costisitor, ocupand foarte mult timp de invatare sau poti apela la o firma profesionala ce ofera servicii SEO. Iti recomandam o firma din orasul in care locuiesti, spre exemplu, daca esti din Bucuresti sa optezi pentru o firma de SEO locala deoarece in felul acesta te poti intalni cu cei care se ocupa de site-ul tau si poti crea un plan excelent, care sa ajunga la succes in cel mai scurt timp posibil.