Avantajele grilajelor metalice

Grilaje

Pentru proprietarii de apartamente la bloc, se recomanda grilajele din fier forjat. Marele dezavantaj al acestora este ca sunt fixe, insa au un cost mult mai redus decat grilaje mobile, structuri solide si complexe, din otel galvanizat.

Pentru spatii comerciale, administrative, industriale, se recomanda grilajele mobile, de tip rulou, fabricate din otel galvanizat. Aceste structuri, cu o greutate de aprox. 15kg/ m patrat, se vor rula intr-o caseta care de regula, nu are dimensiuni foarte mari. Pe langa protectia antiefractie si spre deosebire de grilaje fixe, acestea se pot rula, au ca principiu de functionare rularea / strangerea panzei metalice intr-o caseta. Functioneaza exact ca un rulou. Pe acelasi principiu merg si sistemele de rulouri exterioare sau usile de garaj tip rulou.

Cum functioneaza un sistem de grilaje metalice de tip rulou? Procedura este simpla, dupa cum am spus si mai sus. Panza metalica a grilajului (constituita din diverse tipuri de lamela) se va rula pe un cilindru, format dintr-o teava, tambur fix si arcuri pretensionate. Cilindrul si panza metalica rulata vor fi acoperite cu niste profile, formand caseta care inveleste panza metalica rulata de cilindru.

Cand alegeti varianta manuala a sistemelor de grilaje metalice veti avea nevoie de un maner cu care sa le ridicati sau sa le coborati. In cazul in care alegeti varianta electrica de actionare a sistemelor de grilaje metalice, atunci veti actiona un comutator sau o telecomanda si receptor radio.