Servicii iCloud de la Apple

Apple

Adevarata revolutie prezentata la WWDC este iCloud si nu IOS 5. Un serviciu care va inlocui invechitul MobileMe pe iPhone si i Pad-urile noastre. În acest articol vom explora în detaliu toate noutatile acestui serviciu.

iCloud este un serviciu gratuit de sincronizare on the air, care va permite sa actualizati documentele, e-mailuri, fotografii, aplicatii, videoclipuri, muzica, calendare, contacte etc, completat cu notificarile push intre iDevice siPC si Mac. Totul online, fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa conecteze fizic dispozitivele.

Serviciile oferite de iCloud:

– Anterioarele sercicii incluse in Mobile Me (Contacte, Calendar si Mail), toate au fost complet reproiectate si rescrise pentru a lucra perfect cu iCloud. Utilizatorii pot partaja calendarele cu prietenii si familia, contul de e-mail push este fara publicitate este gazduit de me.com. Inbox si alte casute postale sunt actualizate pe toate dispozitivele iOS si pe computerele utilizatorului.

– App Store si iBookstore vor permite descarcarea si instalarea aplicatiilor si a cartilor cumparate de catre utilizator si pe alte dispozitive nu doar pe cele pe care au fost cumparate. App Store si iBookstore permit, de asemenea vederea cronologiei de achizitie si atingând pictograma iCloud se pot descarca applicatii si carti pe orice dispozitiv IOS (pâna la 10 dispozitive), fara costuri suplimentare

– iCloud Backup va face backup automat a dispozitivelor IOS pe iCloud in fiecare zi prin intermediul Wi-Fi, atunci când se incarca bateria de pe iPhone, iPad sau iPod touch. Continutul salvat poate include muzica ,carti , aplicatii cumparate, imaginile si clipuri video, setarile aparatului si datele aplicatiilor. Daca va schimbati dispozitivul iOS este suficient doar introducerea datelor de autentificare (Id Apple) si tot ceea ce era pe vechiul dispozitiv se va transfera in cel nou.

– iCloud Storage pastreaza într-o perfecta ordine toate documentele create folosind APIiCloud Storage si le transfera în mod automat pe toate dispozitivele utilizatorului. Când editati un document pe orice dispozitiv, iCloud va aplica automat modificarile facute pe toate celelalte idevice. Utilizatorii au la dispozitie pana la 5 GB de spatiu de stocare pentru mail, documente si spatiu de rezerva folosit pentru stocarea de muzica, carti, aplicatii cumparate de la Apple App . Utilizatori pot cumpara, de asemenea, spatiu de stocare suplimentar.