Photo Stream & iTunes in Cloud

Cloud

Photo Stream de iCloud încarca automat imaginile captate sau importate de pe un dispozitiv si le transfera pe toate celelalte dispozitive si computere folosind wireless-ul. În acest fel puteti face fotografii cu iPhone în timpul unui joc sau excursii si le puteti arata prietenilor direct de pe Pad atunci când va întoarceti acasa. Pentru a economisi spatiu, doar 1000 de fotografii sunt stocate de pe fiecare dispozitiv, Mac si PC-ul vor stoca toate fotografiile din Photo Stream pentru ca au mai mult spatiu pentru depozitare. iCloud va stoca fiecare fotografie pentru 30 de zile, timp suficient pentru a conecta dispozitivele la iCloud si descarca în mod automat cele mai recente fotografii facute cu Foto Stream prin Wi-Fi.

iTunes in the Cloud permite sa descarcati muzica achizitionata anterior din iTunes pe toate dispozitivele IOS fara costuri suplimentare, în timp ce la achizitionarea noilor melodii acestea vor fi descarcatate automat pe toate dispozitivele. În plus, muzica ce nu a fost achizitionata din iTunes se poate bucura de aceleasi beneficii prin intermediul iTunes Match, un serviciu care înlocueste muzica “nelegala”, cu o versiune AAC pe 256 kbps DRM-free acolo unde se gaseste o echivalenta in cele 18 milioane de melodii din iTunes Store: muzica astfel abinata este disponibila în câteva minute (comparativ cu saptamani necesare pentru a încarca o librarie întreaga de muzica), si va incarca numai un mic procent de muzica ce a ramas fara echivalent. iTunes Match va fi disponibil în aceasta toamna avand un cost anual de 24.99 dolari.

Apple pune la dispozitie de pe acum o versiune beta gratuita a iTunes in the Cloud, fara iTunes Match pentru utilizatorii iPhone, iPad, iPod touch cu IOS 4.3. iTunes in the Cloud va fi compatibila cu toate iPhone ce vor avea instalat IOS 5, disponibil din toamna.