Avantajele propuse de usile pentru garaj tip rulou

usi rulou

Principalul beneficiu adus de usile de garaj tip rulou este legat de strangerea prin rulare deasupra golului de intrare, creandu-se astfel mai multe posibilitati de instalare mai facile in comparatie cu usile sectionale ce au deschidere pe plafon. Usa poate fi instalata ca sistem de poarta de acces in curte sau se poate amplasa la exteriorul cladirii deoarece caseta de protectie este etansa la intemperii. Referitor la culorile disponibile, aveti la dispozitie o gama variata, incluzand alb, rosu, verde, albastru, maron inchis, imitatie de stejar, argintiu, cat si alte culori in functie de firma ce ofera astfel de produse.

Pentru producerea acestor usi de garaj tip rulou este preferabil sa fie folosit aluminiul pentru ca usa sa fie mai usoara decat cele fabricate din otel, iar rezistenta impotriva coroziunii este mai mare. Caseta de protectie si lamelele sunt vopsite in camp electrostatic, la fel ca si ghidajele de culisare, ceea ce inseamna ca cu timpul nu se va pierde din culoarea originala din cauza expunerii la razele ultraviolete.

La aceste usi tip rulou, lamelele din aluminiu sunt de obicei umplute cu spuma poliuretanica si au o grosime de aproximativ 14mm, iar coeficientul de transfer termic este foarte scazut. Este bine de stiut ca la cele mai multe din firmele de profil clientul are posibilitatea de alege sa se instaleze anumite sisteme de comanda optionale, cum ar fi un buton sau un selector cu cheie. Un alt exemplu ar fi bariera de fotocelule sau acele lamele fabricate din aluminiu extrudat cu geamuri pentru lumina si vizibilitate.

In ceea ce priveste actionarea automata, aceasta se realizeaza prin intermediul unui motor tubular ce este amplasat in axul de strangere al lamelelor. Mentionam faptul ca la aceste usi de garaj tip rulou, nu se poate actiona doar manual, ci doar cu ajutorul manivelei in caz de urgenta.

Un beneficiu al acestor usi este dat de catre usurinta in manevrarea lor, indiferent daca discutam despre o actionare manuala sau una electrica. Montarea acestor usi nu necesita un personal calificat deoarece procedura este destul de usoara, nefiind nevoie de cunostiinte tehnice aprofundate in acest sens. Nu trebuie neglijat de asemenea pretul destul de cazut al acestor usi de garaj de tip rulou, iar timpul de productie al usilor este scazut, undeva in jurul a cinci ore, deci nu o sa asteptati mult timp din momentul in care plasati o comanda.