Design-ul interior in stil minimalist

design minimalist

Stilul minimalist este un stil preferat de tineri, un stil pretabil de asemenea designului futurist, unde toata organizarea merge pe principiul “ mai putin inseamna mai mult”. Sunt foarte multe persoane care prefera sa nu aiba foarte multe lucruri, accesorii care sa le ocupe spatiul si sa-i faca sa se simta ingramaditi, iar pentur acestia stilul minimalist se potriveste “precum o manusa”.

Stilul minimalist reprezinta un stil aerisit, un stil modern, curat, dar fara accesorii care sa incarce camera, am spune ca e stilul oamenilor pragmatici.

Un minimalist apreciaza frumosul conferit de un spatiu  liber, un spatiu confortabil neobstructionat de variate accesorii de design, un spatiu functional si foarte ordonat.

Ambianta unui decor minimalist este o ambianta ce genereaza liniste, unde totul este ordonat si isi are un loc precis, intr-o ordine perfecta si aerisita.

Lumina joaca un rol important in spatiile minimaliste pentru ca aceasta e lasata sa circule liber sa ofere claritate camerei.

Specialistii in design interior precizeaza despre acest stil ca este un stil al bunului gust, un stil ce genereaza claritate, asigura o stare generala de relaxare totul incradrat intr-o ambianta realizata intr-o maniera eleganta si artistica.

Designul de interior in stil minimalist utilizeaza o paletta redusa cromatic, accent punandu-se pe non culoarea alb ce asigura un plus de claritate si luminozitate, puncte de interes pentru o ambianta minimalista.

Aceasta abordare simpla si ordonata nu presupune lipsa de imaginatie sau stil saracacios, din contra, cum spuneam la inceputul acestui articol cele mai multe amenajari de interior moderne si tineresti abordeaza acest stil curat.

Obiectele de mobilier sunt putine dar de efect, o canapea sau un scaun intr-o forma ceva mai neobisnuita vor face din start ca ambientul sa fie interesant si atragator. Formele geometrice sunt preferabile acestui ambient pentru ca decorul sa devina unul foarte artistic.

Decorul minimalist reprezinta un stil de decorare ce poate fi usor personalizat, raportandu-va sa caracteristicile felului dumneavoastra de a fi. Cum spuneam, amenajarea minimalista se adreseaza persoanelor ordonate, persoanelor care au nevoie ca totul sa fie mereu intr-o perfecta ordine, unde primeaza atribute precum: impecabil, imaculat.

Concluzionand, stilul minimalist este un stil in trend, un stil cu multe accente moderne, chiar futuriste daca ne gandim la mobilier sau sisteme de iluminat, reprezinta decorul ideal pentru omul modern, mereu ocupat,  cu multe sarcini zilnice de realizat care la finalul unei zi obositoare doreste sa ajunga intr-un ambient aerisit, relaxant, cofortabil, un spatiu aerisit