Aveti probleme cu kilogramele in plus?!

kilograme in plus

In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni au ales o alimentatie sanatoasa, chiar daca aceasta evolutie a dus la cateva cazuri extreme. Cu zambetul pe buze, facem aluzie la “persoanele ce consuma cereale si musli”, persone care au renuntat la carne si peste si care nu mananca decat cereale si un pic de branza. De cele mai multe ori, aceste persoane considera ca modul lor de alimentatie este absolut sanatos, insa fac doua mari greseli fundamentale:1. in primul rand, modul lor de alimentative este complet uniform, 2. in al 2-lea rand, ele consuma astfel in acelasi timp glucide si protide de origine animal(in branza).

Daca ati ajuns la concluzia ca ar trebui sa va puneti de slabit, optati pentru o serie de diete de slabire, disponibile atat pe internet cat si la fiecare chiosc de ziare in reviste cu aceasta tema, insa cea mai buna solutie ar fi sa consultati un medic nutritionist care in urma unor teste va va informa care este cea mai buna alegerea, in privinta capitolului dieta slabit.  Totusi unele lucruri esentiale le puteti deprinde si prin simpla informare in acest domeniu. Spre exemplu faina alba, utilizata din ce in ce mai mult in ultimele decenii, nu are nici o valoare nutritiva. Chiar vitamina B, atat de necesara organismului nostru si care se regaseste in cereale, nu este continuta si de faina rafinata. Apare deci intreabrea: ”De ce folosim aproape toti faina alba?”

Este vorba despre aspectul exterior. Faina alba straluceste, in timp ce faina nerafinata are un aspect gri, pentru ca mai contine resturile macinate ale cojii. Dat fiind faptul ca traim intr-o epoca in care aspectul exterior este mai important decat cel interior, acest fenomen a avut repercursiuni si asupra alimentelor. Este valabil si in cazul zaharului si al altor alimente rafinate, pe care nu ar trebui sa le folositi. Faceti turul unor magazine cu produse dietetice sau al raionului cu produse dietetice dintr-un supermarket, caci merita atat pentru dumneavoastra, cat si pentru sanatatea dumneavoastra.

Ceea ce majoritatea oamenilor aflati in aceasta situatie le scapa, este faptul ca o alimentatie sanatoasa trebuie insotita si de o bautura pe masura, adica la fel de sanatoasa. Nu veti putea ajunge la greutatea mult dorita niciodata, chiar si in pofida faptului ca  veti urma un regim disociat, daca veti continua sa beti doi litri de bere sau un litru de cola pe zi.

Cantitatea consumata este si ea o problema care survine in acest proces de formare, deoarece daca in privinta cantitatii legumelor consumate nu trebuie sa va faceti griji, ei bine in privinta carnii, a painii sau a desertului lucrurile ar trebui supravegheate indeaproape. Un singur piept de pui mediu este mai mult decat suficient pentru pranz, insotit de o salata.