Lana tip merinos este o tesatura prietenoasa cu pielea copilasului tau, nicidecum acel material aspru care va aduce aminte de hainele rigide pe care erati nevoiti sa le purtati in copilarie. Textura sa fina si blanda corespunde in totalitate cerintelor unei pieli sensibile, asa cum este cea a bebelusului sau copilasilor cu varste inca fragede. Specialistii din aria textila recomanda acest material parintilor interesati de confortul si mobilitatea micutilor lor, argumentele aduse in discutie infatisand proprietati inegalabile in comparatie cu restul materialelor disponibile pe piata. In continuare vom aminti cateva beneficii ale acestei fibre naturale, atat de populara in noile colectii de imbracaminte pentru copii.
- Lana este potrivita pentru orice anotimp al anului
Majoritatea persoanelor asociaza acest material doar cu zilele friguroase de iarna, insa omit o caracteristica definitorie pentru popularitatea lanei naturale. Ea functioneaza asemanator cu un aer conditionat, lucru total neobisnuit pentru un material gros si izolant. Da, vorbim despre capacitatea interesanta a acestei fibre de a regla temperatura corpului, generand deopotriva caldura in timpul sezonului rece, dar si un racoare in contextul perioadelor toride. Desi pare greu de crezut, triburile din regiunea desertului Sahara apeleaza adesea la portiunile naturale din lana pentru a se proteja de temperaturile ridicate. Asadar, daca sunteti interesati de acele hainute copii care isi mentin versatilitatea omogena pe tot parcursul anului puteti apela cu incredere la piesele vestimentare confectionate din lana merinos.
- Lana este material ce absoarbe si respinge totodata umezeala
Un contrast dificil de imaginat in momentul in care vorbim despre o tesatura textila, insa un avantaj incontestabil pe care ni-l propun creatiile vestimentare realizate din lana. Acest beneficiu este sustinut de straturile care se evidentiaza in grosimea acestui material. Pe de-o parte, exteriorul este finisat cu un strat usor impermeabil, care poate rezista cu brio unor stropi de ploaie sau zilelor cu lapovita si ninsoare usoara, fiind suficient sa ii indepartati cu mana de pe puloverul, cardiganul sau fularul purtat.
Pe de alta parte, in momentul in care apa strapunge acest strat intitial tot nu exista pericolul ca bebelusul dumneavoastra sa raceasca pentru ca in zona mediana a lanei se individualizeaza un strat poros. Acesta poate stoca intr-o proportie incantatoare cantitatea de apa acumulata de la exterior, efectul acestui proces fiind unul invers proportional cu disconfortul uzual care ne incearca in astfel de momente. Nu trebuie sa va faceti griji daca hainuta copilasului dumneavoastra a fost imbibata cu apa, mai ales in timpul momentelor de joaca din timpul iernii, deoarece lana nu tine nici in acest contex frig, ci retine caldura.
- Lana isi conserva aspectul imaculat prin intermediul valentei sale antibacteriene
Probabil nu v-ati fi asteptat, insa lana reuseste intr-o maniera incantatoare sa nu conserve mirosul din jur, chiar daca acesta este unul puternic. Atat umezeala, cat si lanolina reusesc sa contribuie sublim la creearea unui lichid antibacterian care protejeaza tesatura si impiedica patrunderea mirosurilor agasante pe care le regasim in exterior. Asadar, chiar daca va ganditi la siguranta micutilor si aveti tendinta de a le spala constant hainutele, incercati pe cat posibil sa le evitati pe acelea din lana, ele conservandu-si pe cont propriu mirosul proaspat.