Cum redactam corect o lucrare de licenta?

licenta

Noul an universitar a inceput iar studentii in anii terminali vor sustine examenul de licenta in vara ce urmeaza. Dar multi dintre ei nu cunosc care sunt conditiile generale de redactare a unei lucrari de licenta sau a unei lucrari de dizertatie. In primul rand fiecare student este obligat sa isi aleaga o tema si un professor coordonator si trebuie sa respecte cerintele impuse de acesta pe parcursul elaborarii lucrarii de diploma. Scopul acestei prime reguli este acela de a eficientiza activitatea de coordonare a lucrarilor de licenta si de a se evalua unitar absolventii de facultate.

O alta regula presupune ca orice lucrare de licenta sa cuprinda obligatoriu urmatoarele elemente:
– coperta;
– pagina de titlu;
– declaratie standard care sa contina o declaratie proprie a studentului din care sa reiasa ca lucrarea este realizata personal de el;
– cuprins;
– lista figurilor si a tabelelor;
– introducere;
– capitol;
– cuprinsul lucrarii;
– anexe;
– bibliografie.

Pe langa aceste reguli, o lucrare de licenta/dizertatie trebuie redactata in format A4, numarul de pagini fiind in medie intre 60 si 100. Majoritatea facultatilor impun ca marginile paginilor sa respecte urmatoarele reguli:

– stânga: 2,5 cm;
– dreapta: 2 cm ;
– sus: 2 cm;
– jos: 2 cm.

Spatierea intre randuri va fi de 1,5 linii. Textul din cadrul paragrafelor trebuie aliniat justified. Cel mai des este impus fontul Times New Roman, cu dimensiunea de 12 puncte, utilizarea diaciticelor fiind obligatorie la toate facultatile. Numerotarea paginilor trebuie facuta incepand cu pagina de titlu, pastrandu-se pana la ultima pagina. Atat tabele cat si figurile trebuiesc numerotate. Obligatorii sunt notele de subsol care sunt numerotate unitar pe tot parcursul lucrarii. Lucrarea se incheie cu bibliografia care trebuie structurata pe materiale tiparite si surse electronice. Desi conditiile de mai sus par usor de respectat, exista multi studenti care preintampina probleme in respectarea acestora si aleg lucrari de licenta la comanda, un serviciu care este tot mai intalnit mai ales pe internet.