De unde cumpara fermierii romani utilaje agricole?

utilaje agricole

Atragerea de fonduri europene pare a fi scos din impas latura agricola a industriei noastre, tot mai multi tineri fiind tentati sa investeasca in cultivarea cerealelor sau cresterea animalelor. Pentru a putea intra pe aceasta piata, ai nevoie de experienta, terenuri roditoare si utilaje profesionale, acestea din urma oferindu-ti o productivitate sporita cat si o munca mult mai facila.

Achizitia terenurilor nu pare a fi o problema, cu sume consistente de bani putand prelua un numar destul de ridicat de hectare care sa va ofere posibilitatea cultivarii cerealelor la cele mai inalte standarde. Cum experienta se capata in timp, nu mai ramane decat sa va indreptati atentia catre achizitia unor utilaje care sa va faciliteze plantarea, intretinerea si recoltarea produselor.

De unde putem cumpara utilaje agricole?

Din fericire, pentru orice fermier, procurarea utilajelor agricole nu mai este un aspect greu de indeplinit. Daca inainte de Revolutie era o adevarata provocare sa detii un tractor sau o combina, prezentul este diametral opus.

  • Targurile agricole – In majoritatea locatiilor din tara se organizeaza, periodic, targuri agricole. In afara faptului ca va puteti prezenta produsele, sunt standuri destinate utilajelor agricole unde puteti amira, testa sau chiar cumpara necesarul. Sunt expuse numeroase utilaje de provenienta autohtona sau straina, specialistii standu-va la dispozitie cu informatii si sfaturi utile.
  • Magazinele de specialitate – Dupa 1989 s-a consumat o evolutie frumoasa a agriculturii si repercusiunile au avut loc si in segmentul comercial. Din punct de vedere al utilajelor, in momentul de fata puteti sa va bucurati de numeroase magazine care va pun la dispozitie o gama variata de produse.
  • Cumparati utilaje online – Marile magazine de utilaje agricole au o prezenta constanta si in mediul online insa nu ar trebui sa neglijati nici site-urile de anunturi. Gasiti sute de site-uri de anunturi gratuite sau platite unde aveti posibilitatea sa rasfoiti numeroase utilaje noi sau second hand puse la vanzare atat de magazinele de specialitate cat si de fermieri.