Boli cardiovasculare

Boala cardiovasculara

Boala cardiovasculara are multe forme. Acestea includ tensiune arteriala crescuta, boala cardiaca coronariana, boala cardiaca valvulara, accident vascular cerebral si aritmii (batai neregulate ale inimii). In mod uluitor, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca 17 milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cardiovasculare. In aceasta tara, aproximativ 80 de milioane de persoane au o forma de boli cardiovasculare si sunt responsabile pentru jumatate din decesele din SUA in fiecare an.

Vestea buna in toate aceste lucruri, daca exista, este ca Texasul se indreapta putin mai bine decat natiunea in ansamblu. Potrivit statisticilor colectate de catre Federatia Nationala de Sanatate in 2017, putin peste 3,5% din texani adulti au fost informati de un specialist in domeniul sanatatii ca sufera de angina pectorala sau boala coronariana, comparativ cu putin peste 4% in intreaga tara.

Aceste statistici sunt mici de confort, cu toate acestea, avand in vedere ca Texas Departamentul de Sanatate si Servicii Umane spune ca bolile de inima si accident vascular cerebral sunt numarul unu si numarul trei ucigasi de Texans adulti anual.

Factori de risc

Acestea sunt lucrurile care contribuie la sansele dumneavoastra de a dezvolta boli de inima. Unele carcateristici, cum ar fi sexul, varsta si genetica, nu au controlul dvs., dar exista multe modificari ale stilului de viata pe care le puteti face pentru a reduce riscul de aparitie a bolilor de inima.