Cand este bine sa analizezi ofertele pentru investitia intr-un aparat de aer conditionat?

aer-conditionat

Un aparat de aer conditionat este avantajul de care poti beneficia in momentul in care simti ca nu mai poti face fata caldurii toropitoare de afara si mai ales temperaturilor foarte mari a caror valoare se resimte foarte mult in fiecare dintre locuintele noastre.

In acest caz, ceea ce poti face este achizitionarea unui aparat de aer conditionat ieftin, bun si performant astfel incat sa obtii un raport pret/calitate avantajos. Daca iti doresti insa unul dintre cele mai bune aparate va trebui sa treci un pic cu vedere suma de bani pe care o vei cheltui si sa te gandesti mai mult la faptul ca aceasta este o investitie pentru viitorul locuintei tale, adica o investitie care probabil se va amortiza apoi intr-un timp destul de scurt avand in vedere si faptul ca din categoria aparatelor de aer conditionat scumpe fac parte in principal cele ce apoi iti vor asigura un consum foarte mic de energie electrica.

Cele mai bune aparate de aer conditionat cu un consum extrem de mic de energie electrica si in acelasi timp cu cele mai bune functii si sisteme de functionare sunt aparatele de tipul celor inverter sau aparatele din clasa A+, A si chiar cele din clasa B.

Astfel, te vei putea bucura de cel mai inalt nivel al confortului in locuinta ta si de cele mai mici facturi la energie electrica in acelasi timp.

De asemenea in momentul in care vei cumpara un aparat de aer conditionat va trebui sa acorzi atentie sporita si numarului de BTU de care acesta dispune, deoarece numarul de BTU, mai exact capacitatea aparatului vor trebui sa fie de fiecare data in stransa corelatie cu spatiul in care urmeaza sa il instalezi.

Spre exemplu pentru o incapere cu un spatiu de aproximativ 20 de metri patrati va fi nevoie de un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 9.000 de BTU. In schimb pentru camerele mai mari, de dimensiuni de cuprinse intre 20-25 de metri patrati este necesar un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 12.000 de BTU, pentru ca acest nivel va fi unul indeajuns de mare astfel incat sa aeriseasca si sa racoreasca o intreaga incapere.

Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile de care trebuie sa tii cont si sa le ai in vedere in momentul in care vei lua decizia de a achizitiona pentru locuinta ta un aparat de aer conditionat ieftin si performant in acelasi timp si care sa asigure unul dintre cele mai bune nivele ale confortului.