La ce trebuie sa fii atent cand iti cumperi un vaporas pentru plantat?

vaporas delfin

Dimensiunea. Reprezinta o caracteristica importanta, la fel ca designul. In general modele mai mari sunt mai stabile pe apele predispuse la valuri, insa sunt mai sensibile la conditiile de vant. Modelele mai mici, pe de alta parte, vor fi mai putin influentate de vanturile puternice, insa mai facil rasturnate de valuri. In mod evident, trebuie sa te intereseze capacitatea efectiva a vaporasului in cauza, unele echipamente avand capacitatea de a transporta momelile in compartimente separate, in timp ce altele au o singura cuva. Dimensiunea este importanta, de asemenea, in momentul in care vorbim despre portabilitate. Nimanui nu ii face placere sa investeasca intr-un echipament supradimensionat, mai ales daca el nu este mai performant decat unul mai mic.

Locatia. Unele vaporase sunt construite special pentru a fi folosite pe baltile mari, unde conditiile sunt mai vitrege. Locatia influenteaza in mod direct si raza in care poate fi controlat respectivul echipament, ea pornind de la 100 m si ajungand, in unele cazuri, chiar la 1500 m. In orice caz, ultimul lucru pe care il doreste pescarul este ca al lui navomodel sa navigheze incontrolabil in departare.

Bateria. Sursele de alimentare ale vaporaselor pentru plantat sunt importante, asta pentru ca uneori este nevoie sa incarci echipamentul chiar pe balta. Merita sa iei in considerare investitia intr-un incarcator solar, mai ales daca obisnuiesti sa participi la sesiuni indelungate de pescuit.

Accesoriile extra. Fiecare producator in parte isi propune sa atraga mai multi clienti prin intermediul accesoriilor complementare pe care le ofera in contextul unei investitii de amploare. Un sistem GPS, un sonar care promite randament si eficienta, avand: , incarcator solar sau un set in plus de baterii, o carte explicativa sau o mostra dintr-un sortiment de nada. Nu este obligatoriu sa te ghidezi doar dupa micile accesorii si atentii oferite de producator, insa trebuie sa urmaresti daca printre aceste mici cadouri oferite la achizitie nu exista lucruri care ti-ar putea fi intr-adevar utile in rutina de pescar.

Serviciile de reparatii. Desi nu este primul lucru la care vrei sa te gandesti cand iti cumperi un vaporas pentru plantat, in afara de marca, model si dotari trebuie sa te gandesti la cat de automatizat este respectivul vaporas, dar si la service-urile autorizate care iti pot pune la dispozitie cunostintele si indemanarea profesionistilor lor pentru a-ti repara navomodelul.

Sa descoperim cateva modele interesante de vaporase:

Navomodel Star– La un pret de vanzare de 1850, navomodelul Star este acompanit de 2 cuve fibra, de cuplaje fixe, de o sursa de alimentare de 220 de volti, dar si de un semnal luminos gata sa va ghideze in peisajul nocturn.

Navomodel Pike – O varianta mai accesibila, al carei pret de vanzare este de 1380 de RON pe magazinul online Delfin Boats, poseda un motor brushed fara reductor, aceleasi doua cuve realizate din fibra, un accesoriu care lumineaza pe timp de noapte si protectie pentru elicele sale.

Navomodel Delfin – Gama premium este reprezentata de modelul Delfin, echipat cu o telecomanda ce lucreaza la o frecventa de 2, 4 Ghz, un sistem de lumini care este indispensabil pentru orientarea pe timp de noapte, raza de actiune de 500 de metri. Dimensiunile sale sunt satisfacatoare pentru pescarii cu experienta, avand o latime de 33 cm si o lungime de 89 cm. Navomodelul Delfin poate fi realizat in sase culori sau combinatii cromatice, pretul sau ajungand la pragul de 1950 RON.