Cat de importante erau cartile in copilaria ta?

carti-pentru-copii

Cine n-ar vrea sa auda sau sa citeasca povestiri? Cel mai probabil nimeni. Aminteste-ti de timpul in care bunicul sau bunica obisnuia sa povesteasca intamplari si basme atuni cand erai mai mic. In felul acesta cautau sa isi pastreze comoara si sa petreaca mult timp impreuna. In mod mai direct sau indirect ai invatat dogmele de baza si legile morale ale vietii pe care continui sa le implementezi si astazi.

Daca vrei si tu sa ii calauzesti pe copii tai inspre lumea deosebita a cartilor, cauti intai carti povesti copii ce au o varietate mare. Copiilor le plac foarte mult culorile, de aceea iubesc cartile cu imagini viu colorate si, cand vad multa culoare incep sa le lectureze. In afara de lucrul acesta ei ajung sa prinda drag de acestea. Multor copii le plac cartile de povestiri din cauza pozelor ce ii fac sa rada.

Acum, din cauza programului foarte incarcat de la birou, e posibil sa nu poti sa lecturezi copiilor povesti, insa ai putea chiar sa ii ajuti sa caute pietrele pretioase in inima lor prin daruirea anumitor carti povesti copii. Daca este mai mare asa incat sa poata citeasca cuprinsul acestei carti sau e in stare sa priceapa intamplarile prin imagini atunci el se poate descurca singur. Insa la varsta intre 2 si 3 ani e nevoie sa incerci sa gasesti un timp bun pentru a-l petrece cu copilul tau si sa-i arati intreg limbajul si toate imaginile. Sigur te vei bucura de intreruperile care le va face copilul pentru a-i explica anumitecateva lucruri ca sa poata intelege bine.

Aceste carti povesti copii au o variatie mare cu intamplari clasice precum Punguta cu doi bani, dar si povesti care sunt foarte populare de astazi create de producatorii de desene sau filme pentru cei mici. Autorii povestilor acestora trebuie sa fie cu atenti deoarece e nevoie sa se asigurefie siguri ca cei mici nu prind un comportament nepotrivit citind aceste carti. Trebuie sa arate aspectele morale ale intamplarilor si sa caute educarea copiilor prin aceste povesti. Deoarece emotiile lor inca nu sunt bine formate, vor lua drept bun ceea ce vor citi. Acesta este motivul pentru care autorul trebuie sa ia aminte la ceea ce asterne in fata copiilor.

Astfel si cei mari au o mare responsabilitate in a alege carti povesti copii care ii vor sprijini pe micuti sa isi formeze imaginatia si personalitatea. Poti sa gasesti carti bune si mai ieftine online, insa trebuie sa fii vigilent sa verifici intotdeauna ce vine in fata copiilor. Fetitelor le plac cartile care descriu un tinut de basm cu creaturi fantastice sau ingeri pe cand baieteii au o fascinatie spre povesti cu regi si imparatii. In cazul in care parintii vor sa istoriseasca ceva din carti povesti copii e nevoie sa isi aminteasca tot timpul ca finalul povestii trebuie sa fie unul pozitiv in care binele este invingator asupra raului. Chiar daca este de necrezut, acest lucru are o influenta fantastica in mintea lor. Astfel ca nu iti separa copiii prea mult de aceste carti. Cumpara carti mai variate in imagini si istorisiri si astfel vei aseza apetitul pentru studiu in mintea copilului tau.