Statiunea Slanic Moldova va avea prima partie de schi!

slanic-moldova

Se pare ca, intr-un final, s-a aprobat proiectul privind amenajarea unei partii de schi in statiunea Slanic Moldova, avand in vedere faptul ca era in asteptare de aproximativ 8 ani. Acest proiect a fost salvat cu ajutorul Programului Operational Regional prin care se alocau acestuia 2 milioane de euro reprezentand finantare europeana. Intregul proiect se ridica insa la suma de 5, 7 milioane de euro. Lucrarile pentru noua partie de schi din Slanic Moldova au inceput luni si vor dura 18 luni, conform planurilor. Aceasta va masura 1,5 km si va fi amenajata pe versantul nordic al muntilor Nemira. Pe langa partia propriu-zisa, proiectul mai include si iluminare nocturna, caldiri destinate articolelor sportive, patru tunuri de zapada artificiala dar si o linie de telescaune.

Este o veste buna atat pentru locuitorii din statiune cat si pentru noi restul, care, sa fim sinceri , ne-am saturat sa mergem la schi numai in statiunile de pe Valea Prahovei. Cel mai profitabil va fi insa pentru proprietarii unitatilor de cazare Slanic Moldova deoarece pe timpul iernii cu siguranta fluxul de turistii se va marii considerabil.

Tarifele de cazare in zona nu sunt foarte mari iar unitatile sunt diverse, in Slanic Moldova existand si pensiuni sau vile particulare de la 2 la 5 stele sau margarete dar si cateva hoteluri. Este cu adevarat o zona impresionanta a tarii noastre care merita vizitata indiferent de sezon. Daca nu ai ajuns inca in Slanic Moldova, iti recomand sa o faci deoarece vei fi placut surprins.

Speram ca proiectul sa decurga conform planurilor si sa nu intervina fel de fel de probleme birocratice care sa incetineasca sau chiar mai rau sa stopeze pe termen nelimitat aceste lucrari, incepute cu atata entuziasm. Asteptam cu nerabdare sa schiem pe noua partie din Slanic Moldova in iarna anului 2016!