Care este diferenta dintre motosapa si motocultor?

Care este diferenta dintre motosapa si motocultor?

Pamantul este o resursa care necesita atentie suplimentara si o ingrijire adecvata pentru a produce culturi agricole bogate. Din fericire, tehnologia a evoluat si rezultatele pot fi obtinute cu minim de efort si energie. Ingrijirea corecta a pamantului ar fi un proces foarte obositor daca nu ar exista utilajele speciale care automatizeaza acest proces. O sapa sau un motocultor pot face minuni in activitatile agricole si reduc semnificativ investitia de timp si energie depusa. Deoarece sunt folosite in acelasi scop, exista foarte multe persoane, ba chiar mari producatori ai brandurilor din domeniu, care asociaza in mod eronat cei doi termeni. Este adevarat ca ambele echipamente sunt folosite pentru ingrijirea terenului de pamant, insa exista diferente clare intre cele doua.

Motosapa este un utilaj care are rolul de a marunti solul si se utilizeaza cu precadere in sere, gradini si solarii. Diferenta majora intre o motosapa si un motocultor este reprezentata de priza de putere cu care este dotat un motocultor, ceeea ce ii permite sa ataseze mai multe accesorii potrivite pentru o gama foarte variata de activitati. Motocultorul nu numai ca sapa pamantul, ci are si functii de dozare si plantare. Acesta poate fi folosit pe suprafete mult mai mari de teren si este eficient chiar si la adancimi foarte mari, spre deosebire de motosapa care marunteste pamantul la adancimi mult mai reduse. In Magazinul Ogorul puteti gasi o gama variata de produse destinate ingrijirii pamantului, printre care si motosape si motocultoare la preturi mai mult decat accesibile.

Motosapa este o unealta echipata cu un motor care genereaza o putere mica, fiind dotata cu roti la axul transmisiei finale. Un asemenea echipaj este foarte eficient pentru activitatile care pregatesc solul pentru a fi plantat sau insamantat.

In vreme ce motosapa se foloseste pe pamantul mai moale, motocultorul lucreaza pamantul indiferent de textura acestuia, pietroasa, moale sau tare si este folosit mai mult in scop profesional. Greutatea si dimensiunile considerabil mai mari decat ale unei motosape implica un grad mai mare de efort din partea celui care il foloseste. Avand in vedere functiile multiple, pretul unui motocultor este si el mai mare decat al unei motosape.

Atat motosapa, cat si motocultorul trebuie sa beneficieze de o ingrijire corespunzatoare pentru ca durata lor de viata sa fie cat mai lunga. Ambreiajul si filtrul de aer au nevoie de o verificare periodica pentru a evita uzura si implicit defectiunile care ar putea ingreuna buna functionare a utilajului. Pe de alta parte, este important sa utilizati corespunzator aceste echipamente pentru a va bucura cat mai mult de eficienta lor. Motouneltele se folosesc intr-un ritm normal, pe terenuri plate, nu la deal sau vale si totodata nu se recomanda se fie folosite in conditii de intuneric. Aceste mici detalii fac diferenta cand vorbim de performanta si randament.

Inainte de a achizitiona un utilaj agricol este foarte important sa va stabiliti necesitatile si bugetul de care dispuneti pentru a va asigura ca faceti o alegere potrivita care sa va aduca numai satisfactii. Iubitorii de pamant care sunt constienti de importanta exploatarii in conditii sigure pot gasi la Ogorul orice echipament destinat activitatilor agricole. Magazinul este un aliat al fermierilor impatimiti si al persoanelor care doresc sa obtina culturi de calitate.