Care este salteaua potrivita pentru un somn odihnitor?

Care este salteaua potrivita pentru un somn odihnitor?

Un somn bun este influentat de foarte multi factori printre care putem aminti confortul, nivelul de stres, temperatura din camera, insa cel mai important este calitatea saltelei pe care dormi.

Daca esti in cautarea unui produs nou, probabil stii deja ca ai la dispozitie o sumedenie de variante care mai de care mai atractive si mai frumoase. Cum iti dai seama insa care este salteaua potrivita pentru tine?

Medicii ne sfatuiesc ca atunci cand ne alegem salteaua sa tinem minte ca aceasta trebuie sa ne sprijine corpul si pozitia naturala a acestuia, oferind coloanei vertebrale posibilitatea de a lua forma obisnuita. Soldurile si umerii trebuie de asemenea sa se afle in aceeasi linie.

Daca salteaua este prea tare, vei pune o presiune foarte mare pe coloana, solduri si umeri, astfel incat te vei trezi a doua zi foarte obosit si cu dureri de muschi. Nu e bine nici daca e prea moale pentru ca punctele de interes nu sunt deloc sustinute, astfel ca intreg corpul va avea tendinta de a se lasa pe spate. Ambele scenarii pe care vi le-am descris anterior duc la o dimineata deloc placuta si la un somn obositor.

Cercetatorii spanioli au studiat intens persoanele care se plang de dureri de spate pe perioade indelungate si au ajuns la concluzia ca acestea sunt cauzate de o saltea nepotrivita. Tot ei ne sfatuiesc sa folosim o fermitate medie a acestui produs. In felul acesta, nu ne vom mai confrunta cu dureri de spate cauzate de somnul nepotrivit.

Cum iti dai seama ca salteaua pe care dormi este buna?

Te trezesti plin de energie – acesta este un semn ca ai avut un somn odihnitor si relaxant, iar corpul tau nu a fost supus niciunei presiuni.

Iti simti corpul relaxat – nu te doare spatele, nu te dor umerii, gatul sau genunchii. Totul este perfect si nu simti niciun disconfort la nivel fizic.

Cand imi schimb salteaua?

Produsele din ziua de astazi sunt proiectate sa reziste pentru o viata intreaga, dar banuiesc ca nu planuiesti sa o tii chiar atat de mult. Corpul nostru se transforma odata cu trecerea timpului, spun specialistii, iar saltelele care in trecut ne ofereau un somn odihnitor, peste ani se poate sa nu mai fie atat de confortabile si sa fim nevoiti sa le inlocuim cu o serie de produse noi.

De asemenea, saltelele sunt colectionare de praf, bacterii si alti germeni, care ne pot cauza alergii si care pot avea un impact rasunator asupra felului in care ne odihnim. La fel se intampla si cu patul. Dupa 10-15 ani de utilizare este recomandat ca si acesta sa fie inlocuit cu un produs nou, creat special pentru nevoile tale.

Nu in ultimul rand, expertii spun ca cea mai buna saltea de dormit este aceea care te face pe tine sa te simti confortabil. Asa ca, mergi la magazin si testeaza fiecare saltea. Nu uita nici de faptul ca nu exista modele minune. Niciun produs din lume nu iti va ajuta sanatatea, daca dormi doar 5 ore pe noapte. Pentru a te simti bine si a-ti pastra spiritul mereu tanar, trebuie sa dormi de ajuns, indiferent de tipul de saltea pe care alegi sa dormi.