Vinul este o licoare cu efecte afrodisiace

vin

Nu are importanta cat de vechi sau de parfumat este, o cantitate moderata de vin rosu, echivalent cu unul sau doua pahare pe zi, ajuta la cresterea libidoului femeilor. A demonstrat-o o cercetare italiana publicata in revista Journal of Sexual Medicine.

“Desi rezultatele trebuiesc interpretate cu atentie maxima, cercetarea pare sa sugereze o relatie intre consumul de vin si sexualitatea feminina”, au declarat cercetatorii Universitatii din Florenta coordonati de Nicola Mondaini de la Spitalul Sfanta Maria din Florenta.

In studiul efectuat, Nicola Mondaini si colegii sai, au analizat un esantion de 800 de femei, cu varsta cuprinsa intre 28 si 50 de ani, impartindu-le in 3 grupuri: celel care consumau unul sau doua pahare pe zi, cele care consumau mai putin de unul pe zi si cele care nu consumau deloc. In schimb, femeile care consumau mai mult de doua pahare pe zi au fost excluse din cercetare pentru motivul de a nu se confunda cu starea de betie.

Toate femeile au fost invitate sa completeze chestionarul Female Sexual Function Index (FSFI), un chestionar comun folosit de medici pentru a evalua sanatatea sexuala a femeilor fiind cuantificat cu un puntaj intre 2 si 36.

Rezultatul: femeile care consumau in medie unul sau doua pahare de vin pe zi aveau un puntaj mediu de 27,3 puncte, comparativ cu 25,9 de puncte realizate de femeile care consumau mai putin de un pahar de vin pe zi si 24,4 de puncte realizate de femeile care nu consumau deloc. Dupa parerea autorilor studiului cresterea libidoului femeilor care le plac “nectarul lui Bachus” e dat de efectele benefice al vinului, cum ar fi imbunatatirea sistemului cardiovascular, cu o imbunatatire a circulatiei sanguine in punctele “cheie” al organismului feminin.

Sursa: Mondaini N al revistei Regular Moderate Intake of Red Wine Is Linked to a Better Women’s Sexual Health; 21 iulie 2009.