Care sunt avantajele aparatelor de epilat cu ceara?

aparat epilat cu ceara

Inlaturarea parului cu ajutorul unor aparate de epilat cu ceara este una dintre cele mai curate si rapide metode de a evita drumul pana la salonul de cosmetica. Cele doua probleme principale care impiedica cele mai multe persoane sa incerce epilatul acasa sunt pericolul reprezentat de ceara fierbinte si petele de ceara ce pot ajunge pe mobila, covor sau parchet. Toate aceste probleme sunt rezolvate cu usurinta prin folosirea unui aparat de epilat special conceput pentru folosire usoara, inclusiv pentru persoanele fara experienta in prealabil.

Principalele avantaje ale aparatelor de epilat cu ceara

Aparatele de epilat cu ceara sunt perfecte inclusiv pentru persoanele care abia incep sa experimenteze aceasta metoda de inlaturare a parului nedorit. In general, acestea sunt comercializate sub forma de kit pentru epilare ce contine rezerve, hartie pentru epilat, aparatul in sine si adesea chiar si creme profesionale pentru inainte sau dupa epilat. Prin comparatie cu metodele de epilare traditionala, aceste aparate epilat cu ceara prezinta numeroase avantaje:

1. Nu necesita experienta – un aparat de epilat poate fi folosit imediat ce este scos din cutie inclusiv de cele mai putin experimentate persoane, iar pentru ca majoritatea vin cu incalzitor inclus, ceara prea fierbinte nu mai este o problema.

2. Ceara nu poate murdari sau pata – datorita modului de aplicare, ceara nu poate scapa de pe spatula pe covor sau pe haine. Concepute special pentru o aplicare perfecta, la latimea ideala, aparatele de epilare cu ceara pot fi folosite fara probleme in orice zona din casa, fara a fi nevoie de cearceafuri de unica folosinta sau alte metode de a proteja mobila.

3. Este o solutie rapida, perfecta pentru orice tip de aplicare – multe dintre aceste aparate au mai multe capete de aplicare, special concepute pentru aplicarea in zonele sensibile sau aplicarea pe suprafete mai mari, precum picioarele.

Modul de folosire

Existand mai multe modele de aparate epilat cu ceara, instructiunile de folosire pot diferi, dar de obicei se aplica aceleasi reguli:

1. Aparatele vin in general cu un incalzitor ce se conecteaza la o sursa de curent. Inainte de a amplasa aparatul in incalzitor, se incarca rezerva cu ceara de unica folosinta (acestea pot fi cumparate de la magazine de specialitate sau online). Este bine de luat in calcul faptul ca pentru o temperatura optima ceara trebuie lasata la incalzit aproximativ 30-40 de minute. Inainte de aplicare, aparatul trebuie folosit pe o bucata de hartie pentru a se asigura o curgere uniforma a cerii.

2. Aparatul se tine la 45 de grade in momentul aplicarii. Se aplica pe piele in directia cresterii parului, pe o suprafata nu mai mare decat suprafata standard a unei hartii de epilat. Intre aplicari, pentru mentinerea cerii la o temperatura ideala, aceste aparate de epilare cu ceara trebuie lasate conectate la priza. Pentru zonele delicate, ceara trebuie aplicata in fasii mai mici.

Aceste aparate epilat cu ceara sunt solutia ideala pentru o epilare rapida si in siguranta in confortul propriei locuinte. Cele mai multe pachete vin cu instructiuni clare de utilizare si sunt perfecte pentru epilarea oricarei parti a corpului, inclusiv epilarea inghinala.