Vrei sa vinzi o locuinta? Iata cum poti scoate un pret maxim!

apartament frumos

Numarul locuintelor vandute in ultimii doi ani este unul destul de ridicat, principalele motive care au condus la aceasta crestere fiind cele de ordin financiar. Daca vrei sa vinzi o locuinta si nu stii cum trebuie sa procedezi sau, cel mai important, cum poti obtine un pret cat mai ridicat, iata cateva elemente cheie care te pot ajuta.

Pregateste detaliile cu minuozitate si redacteaza un anunt publicitar

Pentru a putea redacta un anunt publicitar adecvat, este necesar sa te gandesti la toate informatiile care urmeaza sa le inglobezi in textul respectiv. Este necesar sa dispui de cateva date obligatorii: adresa completa a locuintei, tipul imobilului, vechimea constructiei, suprafata totala precum si suprafata construita, numarul de camere si tipul acestora, pretul final, utilitati si facilitati precum si alte informatii pe care le consideri utile.

Odata ce detii toate informatiile necesare, poti incepe redactarea unui anunt publicitar, creativitatea si atractivitatea fiind puncte esentiale care pot creste sansele unei posibile tranzactii. In functie de canalul de publicitate ales, fie ca ne referim la ziare, materiale promotionate sau site-uri de anunturi gratuite, costurile unei promovari adecvate pot ajunge la aproximativ 1% din valoarea totala a proprietatii.

Include cat mai multe fotografii in anunt

O veche vorba spune ca o fotografie face cat o mie de cuvinte iar domeniul imobiliar nu face deloc rabat de la aceasta regula. Pentru a facilita vanzarea unei locuinte, este necesar sa tii cont de doua aspecte primordiale: solicitarea unui pret corect si atasarea la anunt a cat mai multe fotografii edificatoare. Alege un aparat foto care sa surprinda cadrele la o calitate ridicata, incearca sa fotografiezi elementele de ordin interior(baie, bucatarie, dormitoare) precum si elementele de ordin exterior(daca locuinta este o casa, poti fotografia gradina sau curtea) si adauga in anunt cat mai multe fotografii, majoritatea celor interesati de locuinta voastra mizand in primul si in primul rand pe materialele foto.

Agentii imobiliare vs. site-urile de anunturi

Mizand pe serviciile unei agentii imobiliare, puteti spune ca lasati totul pe mana profesionistilor, singurul efort depus de voi fiind acela de a pune la dispozitia reprezentantilor agentiei toate informatiile necesare. Desi lucrurile par a fi simple, problema majora este reprezentata de partea financiara, orice agentie imobiliara dorind un profit cat mai mare de pe urma tranzactiei. O alta metoda de a vinde o locuinta poate fi adaugarea informatiilor pe un site de anunturi imobiliare, majoritatea oferind acest tip de serviciu in mod gratuit. In aceasta situatie, totul ramane la latitudinea voastra, formularea unui anunt atractiv si oferirea tuturor informatiilor de interes, inclusiv a datelor de contact, fiind factori decisivi in vanzarea propriu-zisa.