Care sunt echipamentele utile betonului?

echipamente beton

Betonul este un material preparat in fabrici si livrat apoi in loturi. Echipamentele special utilizate pentru prepararea si transportarea betonului in constructii sunt in principal urmatoarele:

Betoniera este un echipament folosit pentru amestecarea omogena a cimentului, agregatelor (nisipul sau pietrisul) si apa pentru formarea betonului. Acesta este compus dintr-un tambur rotativ care este folosit pentru amestecarea componentelor.

Auto-betoniera este un tip de camion diferit malaxorul traditional deoarece, malaxorul doar transporta betonul proaspat, preamestecat de o instalatie de beton. In schimb, intr-o auto-betoniera betonul nu este pregatit sau amestecat. Acesta este format din mai multe compartimente care stocheaza componentele diverse ale betonului (apa, agregatul fin, agregatul gros, ciment).

Malaxorul este tipul de camion utilizat in transportarea betonului proaspat. Camionul este format dintr-un rezervor rotativ in partea de sus sub forma de axa inclinat aproape orizontal.

Pompa de beton este un echipament utilizat in transportarea betonului la nivel inalt sau pentru a-l muta peste obstacole atunci cand malaxorul nu poate face acest lucru de locul de unde se afla.

Pompa pentru turnat sapa este un strat, mortar aplicat solului. Aceasta pompa este utilizata pentru a face o “podea” sau a reface un suport dupa care se poate pune gresia…

Pompa de tencuit este un echipament care disperseaza betonul la toate suprafetele dorite. In prezent este folosit pentru design interior.
– Statia de beton este un echipament special utilizat pentru productia betonului in cantitati industriale.

Fabricarea blocurilor de beton se realizeaza cu ajutorul preselor hidraulice care sunt utilizate pentru compactarea betonului.

Cofraj/sustinere este o forma temporara prevazuta din lemn sau metal, pentru consolidarea structurilor din beton fiind inlaturat la sfarsit.