Cat de avantajos este statutul de freelancer?!

lucru de acasa

Criza din ultimii ani a lovit din plin marea majoritate a tarilor existente pe Pamant, iar tara noastra nu a facut exceptie. In consecinta, rata somajului a crescut foarte repede la un nivel destul de ingrijorator, iar numarul slujbelor oferite a scazut in toate domeniile existente, astfel incat un cerc vicios s-a format. Desi oamenii vor sa isi gaseasca un loc de munca, totusi nu au de unde sa faca rost, asa ca nu le ramane decat sa caute in continuare, sau cel putin asa cred marea majoritate, caci de fapt exista o optiune viabila pentru a face rost de bani. Aceasta optiune presupune  munca la domiciliu, iar din aceasta categorie fac parte multe job-uri care de obicei nici nu sunt observate sau bagate in seama de multi oameni.

De obicei o mare parte din toate aceste locuri de munca la domiciliu existente pot fi gasite pe Internet destul de usor, desi ziarele pot fi si ele o optiune destul de buna. Cele mai multe slujbe care presupun folosirea domiciliului ca si loc pentru desfasurarea activitatii presupun folosirea computerului si a Internetului, iar cele mai profitabile dintre acestea sunt cele de scriitori de articole si administratori de website-uri. A fi scriitor de articole presupune totusi cateva lucruri precum originalitatea, corectitudinea textelor scrise din punct de vedere gramatical si ortografic, dar si o oarecare fluiditate a articolelor, menita sa ii determine pe cititori sa termine de citit odata ce au inceput un astfel de articol.

Din moment ce tot ce iti poti imagina apare pe Internet sub forma a mii de articole sau dezbateri pe diverse forumuri, se poate spune ca acest loc abunda de surse de inspiratie, gata sa fie folosite pentru a scrie articole. In ceea ce priveste cea de-a doua optiune pe care se bazeaza multi oameni, ei bine a administra diverse website-uri necesita diverse cunostinte destul de avansate referitor la limbajele de programare, asa ca nu toata lumea este calificata pentru o astfel de slujba, desi salariul este destul de generos pentru cei ce pricep la astfel de lucruri.

Sunt totusi persoane care fie nu isi permit un computer, fie nu doresc sa munceasca in fata acestuia, asa ca ei trebuie sa se orienteze spre altfel de locuri de munca la domiciliu. Asamblarea diverselor lucruri este o optiune la care se apeleaza destul de des, cu toate ca rareori pot fi gasiti angajatori care platesc cinstit, asa ca multi oameni prefera sa evite astfel de activitati. O alta optiune pentru a evita utilizarea computerului este munca bazata pe umplerea si trimiterea plicurilor cu diverse pliante si afise, care mai apoi sunt trimise la diversi oameni, in scopul de a face publicitate unui anumit produs sau serviciu.

In definitiv, a lucra de acasa nu mai este de mult un lucru fictiv, ci a devenit deja de ceva timp o realitate, iar pentru cei care deja au astfel de slujbe viata a devenit cu mult mai usoara, nemaifiind ingrijorati de posibilitatea scaderii nivelului de trai datorita somajului.