Ce tip de tigla alegem pentru acoperisul casei noastre?

tigla metalica wetterbest

Stim cat de dificile sunt alegerile care au legatura directa cu locuinta personala, nu doar pentru ca influenteaza intr-o maniera definitorie confortul familiei, dar si pentru ca ne dorim sa identificam de fiecare data solutiile optime atat din perspectiva financiara, cat si din punct de vedere practic sau estetic. Asadar, multi sunt proprietarii de imobile care au intampinat dileme majore in momentul in care au ajuns in situatia de a-si alege invelitoarea pentru acoperis, motiv pentru care ne-am decis sa facem o comparatie succinta intre cele mai populare tipuri de tigla pe care le puteti achizitiona de pe piata de specialitate.

Un lucru esential pe care trebuie sa il constientizati este reprezentat de faptul ca fiecare tip de tigla infatiseaza deopotriva avantaje si dezavantaje. In primul rand, ne vom opri atentia asupra tiglei metalice, principalul avantaj oferit de aceasta fiind montajul deosebit de facil. Spre exemplu, tigla metalica wetterbest expune o structura rezistenta, dar totusi usoara, care se pliaza cu succes pe orice tip de constructie. Producatorii de origine germana s-au ingrijit de plafonul superior al standardelor calitative pe care le ilustreaza acest tip de tigla, reusind sa devina nume sonore pe piata de specialitate.

In momentul de fata, proprietarii apeleaza cu incredere la tigla metalica wetterbest in momentul in care doresc sa isi finiseze acoperisul pentru ca tehnologia acesteia este definita in egala masura de rezistenta si intangibilitate mecanica, oferind totodata un aspect elegant, foarte usor de intretinut. Invelisul metalic ofera protectie impotriva agentilor corozivi, dar si o ventilatie propice pentru locuintele cu mansarda. Dezavantajele pe care le vom aminti aduc in prim plan pragul relativ scazut al izolatiei termice si fonice, caracteristici inferioare in comparatie cu restul materialelor din care se confectioneaza tiglele.

Tigla din ceramica intruchipeaza o solutie la fel de flexibila pentru locuintele urbane sau cele rurale, avantajele sale fiind numeroase. Spre deosebire de tigla metalica, invelitoarea confectionata din ceramica izoleaza mult mai eficient imobilul, amortizand chiar si zgomotul precipitatiilor abundente. Durabilitatea sa superioara este sustinuta de smaltul care se aplica peste placutele de ceramica, smalt care capata un atribut estetic in momentul in care jonglam cu a sa culoare.

Mai mult decat atat, acoperisul prevazut cu tigla ceramica nu infatiseaza o restrictie dimensionala deoarece este finisat cu ajutorul unor placi minimaliste, care la nevoie se pot plia usor pe o forma avangardista. Montajul acestui tip de tigla este unul pretentios, insa in cazul anumitor defectiuni lucrurile devin relativ simple prin schimbarea componentei respective, fara a interveni asupra intregului ansamblu. Totusi, tigla din ceramica nu este lipsita de dezavantaje. Asa cum am spus, complexitatea procedurilor de montaj implica o amplificare a resurselor financiare orientate spre manopera, minus la care se adauga si greutatea sa sporita.

Ultima propunere este reprezentata de tigla din beton, invelitoare care se aseamana in mare parte cu structura din ceramica. Chiar daca permisivitatea pigmentului cromatic utilizat ar putea parea un plus la prima vedere, dumneavoastra trebuie sa constientizati faptul ca acesta se decoloreaza cu usurinta, lucru nu tocmai placut din punct de vedere estetic. De asemenea, luati in considerare faptul ca placile de beton sunt mult mai grele decat cele din ceramica si veti observa cum se amplifica si dificultatea montajului.