Cat este de dificil sa gasiti firma de curatenie perfecta pentru birou?

Curatenie pentru birouri

Mentinerea unui mediu curat si igienizat la birou este un aspect esential pentru succesul afacerii. Acest lucru il poate afirma orice angajator, indiferent de domeniul in care acesta activeaza. Cele mai multe companii vor miza pe un serviciu profesional de curatenie pentru a se ocupa de acest lucru, mai degraba decat sa angajeze o persoana care activeaza pe cont propriu, in regim full time.

In cele mai multe dintre cazuri, un serviciu profesional de curatenie este oferit dupa programul angajatilor. Intr-un interval de timp ce variaza de la caz la caz, firma de curatenie pentru birouri va interveni in incinta spatiului dumneavoastra si va curata toate zonele, indiferent daca sunt mai usor sau mai greu accesibile.

Probabil veti gasi numeroase companii de curatenie in orasul vostru, deci va trebui sa alegeti dintre acestea pe cea considerata potrivita pentru specificul afacerii. Desi este posibil sa cautati sa economisiti bani cand faceti aceasta alegere, compania cu cel mai mic cost nu este intotdeauna cea mai buna alegere pe termen lung.

Asadar, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a face o alegere buna?

  1. Obtineti cotatii de pret de la companiile ce activeaza in zona dumneavoastra. Acestea isi vor trimite oamenii specializati la sediul dumneavoastra pentru a va face o cotatie de pret, in functie de dimensiunea spatiului si de cerintele particulare pe care le solicitati. Si programul de interventie este un factor decisiv in stabilirea pretului final. Cand primiti cota, nu uitati sa solicitati un desfasurator al serviciilor incluse. Cele mai multe firme de curatenie va ofera servicii clasice: de stergere, aspirare, curatare si dezinfectare. Unele pot asigura si curatarea mochetelor de cateva ori pe an, insa nu este obligatoriu ca acest serviciu sa fie inclus in pretul stabilit.
  2. Cereti dovada asigurarii. Mai mult ca sigur, doriti sa alegeti o firma curatenie care va ofera asigurare, astfel incat sa fiti sigur sa nu veti fi raspunzator daca un membru al echipei se va rani in timpul curatarii.
  3. Cititi prin contract. Cele mai multe firme vor dori sa semnati un contract, astfel incat sa aiba siguranta unei colaborari pe o perioada fixa de timp. Cu toate acestea, dumneavoastra trebuie sa aveti suficient timp de gandire si de recurs, in cazul in care nu sunteti multumit de serviciile pe care le presteaza echipa angajata. De exemplu, ati putea incerca sa luati legatura cu o firma de curatenie care ofera perioada de proba sau care va ofera optiunea de a miza pe un contract lunar, in detrimentul celui anual.
  4. Luati in considerare experienta companiei. Unele companii vor avea ani de experienta in spatele lor, ceea ce inseamna ca puteti fi sigur de faptul ca au dezvoltat un sistem propriu si eficient de curatare, fiind confortabili cu orice tip de solicitari. Daca restul aspectelor sunt pe picior de egalitate, alegeti compania cu cea mai vasta experienta in domeniu.
  5. Obtineti referinte. O firma de curatenie de inalta calitate o sa va ofere o maniera de a contacta cateva persoane din portofoliul lor de clienti. Incercati sa contactati aceste referinte pentru a intreba cat de multumiti sunt de serviciile de curatenie pe care le ofera firma respectiva.

Acestea sunt aspectele la care ne-am gandit. Aveti si alte sugestii utile pentru angajatorii care isi cauta firma perfecta de curatenie?