Categorii speciale de gazoane sintetice

Gazon Sintetic

Dupa cum era firesc, ca multe alte produse pe care le gasim pe piata, gazoanele sintetice se impart in mai multe tipuri.

Asta intâmplându-se odata cu perfectionarea tehnologiei de creare a acestora, diferentiate fiind necesitatile pentru un gazon ce ar trebui sa acopere un teren ce va fi utilizat pentru a se juca fotbal sau unul destinat tenisului ori altor sporturi ce includ in practicarea lor si o suprafata mare de teren acoperita de preferat cu iarba, naturala sau artificiala sau nisip/zgura.

In tenis este recomandat un gazon sintetic cu un fir ceva mai mic, o lungime potrivita fiind incadrata intre 15 si 20 de MM. Când firul de iarba are lungimea mentionata anterior este asigurata o pivotare buna a piciorului evitându-se alunecarea si sunt eliminate cazurile de fals ricoseu al mingii, caz in care ar putea fi afectat rezultatul meciului. Materialul utilizat in general si in acest caz este tot plietilena.

De mentionat ar mai fi gazoanele multisport unde pentru o adaptabilitate cât mai mare firul de iarba are lungimea de doar 13 MM pe ele putându-se desfasurat jocuri de fotbal, handbal, etc. Pe lânga acestea sunt fabricate si gazoane speciale pentru piste de alergare care pentru o aderenta satisfacatoare firul de iarba are intre 20 si 30 de MM.