Cautati ofertele cele mai bune la termopane?

termopane

Vreti sa investiti in confortul si dumneavoastra si parca nu ati vrea sa scoateti din buzunar o suma exorbitanta. Cautati temopane care va izoleze casa perfect si in acelasi timp sa va ajute sa economisiti energie? Ei bine, daca la toate aceste intrebari raspunsul este da, avem vesti bune. Piata de termopane din Romania este una in plina expasiune asa ca aveti de unde alege. Exista sute de furnizori intre care puteti alege si nume pari in productia de tamplarie pentru ferestrele dumneavoastra: Gealan, Veka, Salamander, Rehau si altii. Puteti alege intre cateva sute de feluri si dimensiuni de geamuri sau usi: trebuie doar sa completati un simplu formular si veti primi ofertele dorite.

Ca orice om care vrea sa faca din putinul lui o investitie in viitor, va ganditi sa achizitionati profile de calitate superioara. Si va dam dreptate. Ca in cazul oricarui material de constructii, ieftin nu inseamna neaparat si bun. Ca sa obtina un pret atat de redus, producatorul cu siguranta foloseste un truc prin care se pierde din calitate. Acum insa aveti la dispozitie si alte variante, una dintre acestea fiind achiziionarea termopanelor in rate. Daca aveti un apartament mediu, de 2 camere, rata lunata este de 50 de lei pe luna. Cu rate la termopane costul se va distribui pe parcursrul a 2 ani si nu va mai trebui sa scoateti toti banii din buzunar o data. Acceptabil nu?

Daca va intrebati ce face ca pretul sa varieze destul de mult o sa va oferim putin mai jos raspunsul:

Armatura

Daca nu aveti cunostinte tehnice, probabil va intrebati ce este aceasta? Ei bine, in interioriul profilului se intercaleaza o intaritura de otel, numita armatura, care ii ofera acestuia soliditate si o face mai rigida. Fara armatura, in doar cativa ani, profilul se crapa sau se curbeaza. Ca sa reduca din pret, furnizorii mai “smecheri” pun armatura numai pe partea care va inchide geamul adica cea cu balamale. Daca urmariti cu atentie echipa de montare si cititi specificatiile produsului achizitionat veti afla repede cu ce tip de termopane aveti de-a face.

Feroneria

Evident, un client care stie ce vrea, va apela la un producator de renume pentru a fi sigur ca feroneria geamurilor sale este de cea mai buna calitate. Unii furnizori insa, recurg la urmatorul truc: Aleg un cremon (partea care este la vedere) de la un producator prestigios si celelalte componente le cumpara la un pret mult mai redus de la producatori necunoscuti, pretinzand ca va vand marfa de calitate. Bineinteles, in acest mod isi permit sa iti oferteze un pret mult mai bun.

Incaperile acoperite

Bineinteles, numarul incaperilor este relevant in ceea ce priveste pretul. De fapt este chiar invers proportional: Cu cat mai mare este casa sau apartamentul, cu atata mai ieftine vor fi termopanele. Asa ca multe oferte va vor oferi discounturi daca aveti un numar de camere mare. Nu va lasati insa inselati: urmariti cu atentia ca profilele achizitionate sa se si potriveasca casei dumneavoastra, nu sa fie facute pentru una mai mica. Masurati cat de adanc este santul de montaj. Un apartament care are 5 incaperi va avea un sant de 70 mm, in timp ce cele mai micute nu vor depasi 60.

Calitatea sticlei

Ceea ce trebuie sa urmariti la un geam de calitate este factorul U, care trebuie sa fie cat mai mare pentru ca termorezistenta geamului sa fie ridicata si variabila LowE care determina emisiiile sau cat de bun conductor este geamul. Aceasta trebuie sa fie cat mai redusa cu putinta. Verificati ce fel de geam vi s-a montat si nu uitati mai bine alegeti o varianta cu rate termopane, decat un pret buna care sa va stirbeasca din calitate: pana la urma vorbim de o investitie pe 10 ani!