Ce au in comun cimpanzeii si Durex?

Probabil ati remarcat ca unele prezervative Durex au si striatii. Sunt puncte, linii, de diferite lungimi si au diferite orientari. Nu ca ar conta, acestea fiind inutile si insesizabile. Dar acele striatii sunt o tentativa de inlocuire a ceea ce au pierdut barbatii de-a lungul evolutiei. Un studiu a aratat ca cimpanzeii se bucura mai mult de actul sexual. De ce?

Raspunsul este foarte simplu, pentru ca penisurile masculilor au striatii foarte pronuntate, mostenite de la un stramos comun intre ei si noi. Pentru ca noi suntem construiti pentru a fi monogami, in timp, am ajuns sa avem niste obiecte netede, cateodata curbate (kudos pentru cei care au un penis curbat in sus). Cimpanzeii au ramas cu ele acolo si se bucura de acest fapt din plin.

Bine, nici nu era prea bine sa ramanem cu ele acolo. Cimpanzeii se comporta ca un taur intr-un magazin de portelanuri si se intampla destul de des ca acestia sa le provoace rani femelelor. In plus, durata unei partide de sex a oamenilor este mai mare decat a cimpanzeilor. smug

Inspirat dintr-un articol de pe Descopera.