Ce facem la batranete?

batranete

Vremea pensionarii a sosit si nu esti sigur incotro vrei sa mergi. Viata independenta are multe avantaje si iti ofera sansa sa faci ceea ce vrei, insa aceasta alegere poate fi una gresita pentru cei care isi vor petrece aceasta perioada a vietii in singuratate. Cu siguranta, ai copii, nepoti, rude, care te vor vizita saptamanal si iti vor aduce putina bucurie in suflet, insa este deajuns? Multe camine de batrani pot oferi activitati creative de grup care te pot pune in valoare si iti pot amintii de anii tineretii. Asadar, incearca sa iei si aceasta optiune in calcul.

Ce fel de activitati se pot desfasura in aceste camine de batrani?

Excursii. Iti mai aduci aminte de prima excursie cu scoala pe care ai facut-o in clasele primare. Daca raspunsul tau e da, atunci poti sa experimentezi din nou acea senzatie participand la o excursie organizata de un centru de batrani. Aceste excursii pot fi efectuate in tara sau in intreaga Europa, totul depinde insa de bugetul de care dispui.

Gradinaritul. Desi suna putin complicat, aceasta activitate poate fi efectuata in curtea proprie a caminului de batrani la care esti cazat, sau intr-unul din parcurile alaturate. Preferata in special de femei, aceasta activitate poate oferi si o sansa minunata de conversatie.

Concursuri de sah. Sahul este un joc in care te poti perfectiona an dupa an, iar cei mai buni technicieni vor fi cei care vor triumfa in final. Este un joc al mintii, iar acest lucru poate fi foarte benefic pentru cei in varsta.

Concursuri de table. Desi tablele nu necesita nici pe departe aceeasi intensitate in gandire precum sahul, nu inseamna ca acest joc nu poate creste nivelul de adrenalina.

Toate aceste activitati sunt menite sa aproprie rezidentii anumitor camine de batrani si sa le permita acestora sa interactioneze. In functie de pensia pe care o vei primi, sprijinul familiei, si banii pe care i-ai economisit in tinerete, iti poti alege un centru de batrani potrivit nevoilor tale in care te vei simti ca acasa. Un mic research si cateva sfaturi din partea medicului de familie te pot ajuta sa gasesti exact ceea ce cauti.