Despre sistemele de iluminat cu LED

becuri-incandescente

Noile sisteme de iluminat LED sunt cele mai eficiente forme de iluminat pentru interior, cat si pentru exterior!

Daca pana acum credeati ca intensitatea luminii emisa de un bec se masoara in Watti, de fapt nu este asa. Intensitatea luminii unui bec se masoara in lumeni. Iar pentru a sti cat de eficienta este o anumita sursa de iluminat, ar trebui sa ne axam pe lumenii pe care ii emite. De obicei gasim aceste detalii pe cutiile producatorilor. Ca exemplu, un bec incandescent de 40 de Watti are intre 400-500 de lumeni. Daca un bec incandescent emite 400-500 lumeni consumand 40 de watti, ei bine, un bec cu led care emite aceeasi lumeni consuma intre 6 si 9 watti. De aici porneste si eficienta acestora. Iar un bec fluorescent, pentru a emite acelasi numar de lumeni, consuma intre 8 si 12 watti.

Atat becurile fluorescente (neoanele), cat si LED-urile sunt mult mai eficiente decat clasicele becuri incandescente, insa cum cele cu led se remarca, in continuearea acestui articol voi vorbi despre avantajele acestora si motivele pentru care ar trebui sa fie principala noastra alegere.

Principalele beneficii ale becurilor cu led

-Au o durata de folosire mult mai mare. Acestea pot fi folosite de pana la 10 ori mai mult decat cele fluorescente si de mult mai multe ori decat cele incandescente

-Au un design interesant si placut. Folosind o tehnologie noua, si designul este unul nou si atragator

-Vin sub diferite sisteme de iluminat, nu doar ca simple becuri. Exista benzi led, plafoniere, proiectoare, spoturi led, lampi stradale etc

-Sunt mult mai eficiente. Consuma putin curent electric si pot fi folosite ani de zile. Pe termen lung se va observa o diminuare a facturii la electricitate fara indoiala.

-Datorita faptului ca acestea consuma putina electricitate, sunt foarte bune pentru sistemele de iluminat portabile: lanterne, lampi etc.

-Sunt folosite in scopuri diverse, nu doar pentru iluminatul locuintei.

-Vin intr- varietate de culori si spre deosebire de neoane, nu emit doar lumina rece, ci si calda.

-Durata de viata a becurilor cu led este lunga, indiferent de mediul in care sunt expuse. Fie ca este vorba de iluminatul interior sau exterior si indiferent de conditiile atmosferice.

-Nu se foloseste mercur in realizarea lor

Acum ca am aflat beneficiile, nu ne mai ramane decat sa aflam de unde putem cumpara astfel de becuri. Pe site-urile de profil gasiti o adevarata gama de becuri cu led si sisteme de iluminat bazate pe aceasta tehnologie. Chiar daca acestea sunt putin mai scumpe decat clasicele becuri incandescente, pe termen lung vom avea numai de castigat.