Ce poti cumpara din mediul online?

piese

Numarul de masini din tara noastra a crescut in ultimii ani foarte mult si inca este in crestere. Odata cu criza financiara, tot mai multi romani prefera sa-si cumpere masini second-hand deoarece sunt mai ieftine. Orice masina are nevoie de piese noi intr-un moment sau altul, insa atunci cand masinile sunt second-hand, nevoia de piese auto noi este mai mare. Astfel a crescut in ultimii ani si piata de piese auto.

In aceasta industrie imensa s-au dezvoltat de ceva ani incoace o ramura noua, mai exact industria de piese auto online. Aceasta s-a dezvoltat foarte rapid si astfel au aparut foarte multe magazine online ce vand piese auto si accesorii auto. Calitatea magazinelor a evoluat si ea foarte mult, astfel incat in ziua de astazi o comanda se face in doar cateva minute iar apoi comanda este procesata foarte rapid de angajatii magazinelor online si in cateva ore produsele pot ajunge la dumneavoastra acasa.

Aceasta industrie fiind foarte mare, cu timpul au aparut si diversi producatori de piese auto care imita foarte bine piesele originale, doar ca materialele pe care le folosesc la crearea lor sunt de o calitate mult mai proasta, iar astfel produsul final are o calitate indoielnica. Cel mai mare import de astfel de piese vine din Turcia, unde sunt foarte multe fabrici ce produc astfel de piese contrafacute, iar pe etichete produsul este marcat ca fiind original.

Trebuie sa aveti foarte mare grija atunci cand cumparati diverse piese auto, indiferent daca le cumparati online sau din magazinele clasice, deoarece calitatea lor este asemanatoare. Un mic sfat ce vi-l pot oferi este ca atunci cand doriti sa cumparati diverse piese auto sa aveti la indemana si talonul masinii pentru a fi siguri ca piesele pe care doriti sa le cumparati se potrivesc la masina dumneavoastra.

De multe ori multi soferi cand au nevoie de o piesa auto intra in primul magazin auto si o cumpara in cazul in care este pe stoc. Aceasta abordare a problemei este gresita din punctul meu de vebere, deoarece multe magazine au un adaos foarte mare, iar pretul final al produselor comercializate de ei este mult mai mare decat pretul real.

Este bine sa faceti o vizita in 4-5 magazine de piese auto si sa va informati despre pretul piesei respective, apoi sa alegeti magazinul ce va ofera cel mai bun pret. In cazul in care va hotarati sa cumparati piese auto online, misiunea devine mult mai simpla deoarece pe internet puteti face foarte usor comparatii intre pretul unei piese auto de pe mai multe siteuri. De obicei fiecare piesa are un cod unic, identic in toate magazinele online. Sunt multe magazine online ce va permit sa cautati o anumita piesa auto dupa acel cod unic, iar astfel in doar cateva secunde aflati pretul piesei de care aveti nevoie.

Trebuie sa aveti tot timpul grija de propria masina si sa incercati sa o protejati cat mai bine, pentru a nu fi nevoiti sa faceti vizite la service foarte des. Este mult mai comod sa conduci in siguranta cand stii ca masina ta are doar piese de calitate si functioneaza perfect din punct de vedere tehnic decat sa conduci cu grija ca in orice moment masina te va lasa.