Sfaturi utile pentru economii la combustibil

Combustibil

Cine nu isi doreste sa se deplaseze pe distante cat mai lungi cu un consum de combustibil cat mai mic? Cu siguranta toti soferii, tinand cont de pretul actual al combustibilului in orice statie peco. Va vom oferi cateva idei si sfaturi utile pentru a economisi consumul de combustibil. De cele mai multe ori consumul de combustibil se poate reduce chiar si cu 1 litru / 100 kilometri.

Majoritatea sfaturilor se refera de diverse piese auto uzate ale masinii. Un prim factor ce duce la un consum ridicat al autoturismului este filtrul de aer al masinii. Cu cat filtrul este mai murder, cu atat aerul va circula mai greu prin motor, si astfel dauneaza performantei motorului, deci un consum mai ridicat decat in mod normal. Filtrele de aer sunt usor sa verificat si de schimbat, asadar este bines a faceti acest lucru periodic. In cazul in care doriti, puteti lua in calcul un filtru permanent ce poate fi curatat si nu schimbat. Aceste tipuri de filter sunt mult mai putin restrictive decat filtrele de hartie obisnuite, plus ca sunt mult mai bune pentru mediul inconjurator.

Un alt factor ce creste consumul de combustibil il reprezinta cauciucurile umflate prea putin. Acest factor este probabil una din cele mai ignorate cauze ale unui consum mare de combustibil. Este foarte recomandat sa folositi presiunile prezentate in manualul masinii si sa mentineti cauciucurile umflate cu aceleasi presiuni pe toata durata deplasarii. Este foarte recomandat sa cumparati aparate ce masoara presiunea din anvelope. Acestea se gasesc in multe magazine de piese auto si sunt foarte utile. Chiar si unele pompe sunt dotate cu astfel de dispositive de masurare a presiunii, asa ca o pompa este foarte utila in orice masina, iar astfel impuscati doi iepuri dintr-o lovitura.

Este cunoscut faptul ca odata ce viteza de deplasare creste, creste si consumul fiecarei masini. Va recomandam sa incercati sa mergeti cu viteza limita cateva zile. Veti economisi mult combustibil iar perioada destinata deplasarii dintr-o parte in alta va dura aproximativ la fel de mult timp, eventual cateva minute in plus. Veti vedea cat de mult combustibil se economiseste in acest mod in doar cateva zile. Daca veti continua acest stil de deplasare pentru o perioada mai lunga de timp cu siguranta se va cunoaste in buzunarul dumneavoastra diferenta consumului de combustibil.

Un ultim factor ce creste consumul de combustibil prezentat in acest articol este legat tot de diverse piese auto, fiind reprezentat de dimensiunea jantei si a cauciucului. In cazul in care cumparati jante sau cauciucuri mai late decat cele din fabrica ale masinii exista sanse ca ele sa creeze o mai mare rezistenta a rularii si astfel sa creasca consumul de combustibil.

Mai sunt si alti factori, dar noi momentan ne oprim aici, considerand casunt destui pentru a preveni si a reduce considerabil consumul de combustibil al propriei masini.