Ce zici de ingrijirea gazonului organic?

Ce zici de ingrijirea gazonului organic

Daca copiii si animalele de companie se joaca pe gazonul dvs., ingrijirea gazonului organic poate fi o optiune de luat in considerare. Exista cateva repere ale acestui tip de lucrari.

Iarba este taiata pentru a fi putin mai mare. Studiile arata ca iarba mai inalta functioneaza precum si erbicidele pentru inabusarea buruienilor.

Iarba moarta este lasata pe loc pentru a crea azot, un ingrasamant natural. Exista un mit potrivit caruia iarba moarta creeaza ingrasamant, dar de fapt, prea multa ingrasamant poate aduce aceasta problema. Viermii de pamant se vor limpezi de paie intr-un gazon fara substante chimice.

Gazonul este udat adanc si rar dimineata, permitand luminii solare calde sa usuce excesul de umiditate si sa previna ciuperca.

Se folosesc produse organice. Acestea pot costa initial mai mult, dar pe termen lung economisesc bani si timp. Alte alternative sigure care contin ingrediente precum acidul acetic si extractul de iaurt, printre altele, servesc scopuri similare ca erbicide mai intense si iti pastreaza curtea verede pe tot parcursul anului.