Ceasuri

Ceasurile de mana reprezinta mult mai mult decat un simplu instrument de masurare a timpului atasat la incheietura. Ele colporta un statut, transmit un mesaj vis-a-vis de personalitatea persoanei care le etaleaza. Chiar daca pot avea doar o utilitate pur practica, ca de exemplu ceasurile pentru masurarea batailor inimii sau ceasurile pentru alpinism sau se pot asorta la tinuta pentru un spor de eleganta, gama vasta de ceasuri de mana reprezinta o serie de accesorii esentiale pentru barbati si femei.

Ceasurile electronice, high-tech, au reprezentat dintotdeauna capul de start din punct de vedere tehnologic. Povestea lor a inceput acum mai bine de jumatate de secol, iar schimbarile de design si functionalitate s-au succedat rapid in functie de progresul tehnologiei. Firmele mari din industrie si-au concentrat permanent atentia pe inovatie si eleganta, fie ca vorbim de ceasuri cu afisaj digital sau ceasuri cu quartz. De la simple ceasuri de mana care aratau doar ora s-a ajuns in prezent la adevarate dispozitive eletronice de o complexitate aparte care iti afiseaza orice gen de date, gen presiune, umiditate, temperatura etc. Materialele din care se fabrica ceasurile au cunoscut si ele o dezvoltare remarcabila. Azi ceasul tau poate fi facut din cristale minerale si poate fi ornat chiar si cu mini-diamante sau diverse alte pietre pretioase.

Sa ne gandim la un exemplu. Daca vorbim de ceasuri Casio, prima varianta care ne vine in minte e arhicunoscuta gama G-Shock. G-Shock a devenit o entitate in sine si un reper cand vine vorba de ceasuri electronice. Categoria include ceasuri barbatesti, cu o rezistenta sporita la socuri si la coroziune. Design-ul e special creat pentru firi sportive orientate spre miscare si o viata activa. Cu aceste ceasuri se pot face scufundari pana la o adancime de 200 de metri iar unele modele prezinta la dotari inclusiv baterii solare.

Gama Casio are insa in componenta si ceasuri special create pentru a fi purtate in oras sau la birou, ceasuri de tip office. De regula ele au design clasic sau casual, fiind fabricate din titan. Unele modele merg pana la a se adresa persoanelor care lucreaza in domeniul financiar, de exemplu. Ceasurile respective sunt inzestrate cu functii precum curs valutar, calculator sau agenda pentru stocarea numerelor si numelor.

Ideea este ca, indiferent de ce tip de persoana esti, indiferent de mediul in care lucrezi, indiferent de activitatile cu care iti ocupi timpul liber, este imposibil sa nu existe un model de ceas creat special pentru nevoile si gusturile tale. De la modul in care este conceput design-ul pana la multitudinea de functii interne, ceasul iti poate deveni tovaras si o extensie a personalitatii si caracterului tau.