Centralele termice- optiuni pentru incalzirea locuintei

centrala termica

Cu preturile gazului si a energiei electrice intr-o permanenta fluctuatie, este important sa ne incalzim casele intr-o maniera cat mai eficienta. Folosind cat mai putina energie si in modul cel mai potrivit reusim sa reducem facturile la intretinere, iar asta nu inseamna sa stam in frig si pe intuneric.

Daca locuinta ta este colegata la reteaua de gaz, poti instala o centrala termica pe gaz, si de obicei aceasta este cea mai ieftina opriune, in general. Cu toate astea, milioane de case din Romania nu au acces la reteaua de gaz si trebuie sa se bazeze pe alte tipuri de combustibil pentru a se incalzi: electricitate, GPL (gaz petrolier lichefiat), lemne, carbuni sau peleti, dar si biogaz. Varietatea de centrale termice Berluni ofera in acest sens o gama larga de produse si accesorii destinate incalzirii, dar si asistenta tehnica necesara celor mai putin experti in domeniu.

Exista mai multe cai de generare a caldurii in locuinte, dintre cele cu poluare zero sau foarte scazuta, precum sobele pe lemne, sisteme de incalzire cu panouri solare, pompe de caldura sau cazane cu biomasa.

Producand propria energie, in loc de a folosi energie electrica sau gaz, reducem emanatiile de bioxid de carbon. De asemenea, inseamna o mai mica dependenta de sursele de energie care fac obiectul unei cereri din ce in ce mai mari si sunt mult mai nesigure din punct de vedere al stabilitatii pretului in viitor.

Daca iei in considerare posibilitatea instalarii unui sistem de incalzire termica autonom, este important sa privesti situatia pe termen lung. Energia regenerabila poate fi scump de instalat, dar de-a lungul timpului investitia se amortizeaza, pentru ca mai apoi sa duca la o economie datorata eficientei termice si a combustibililor ieftini.

In plus, guvernele din Europa au inceput sa incurajeze tot mai mult pe cei care produc energie regenerabila, cu ajutorul unor stimulente financiare, fapt pentru care aceste tehnologii vor deveni in timp tot mai rentabile. Este totusi important, sa te asiguri ca locuinta ta este potrivita tehnologiei pe care o alegi, deoarece nu toate locuintele au un acoperis orientat spre sud sau o gradina.

Panourile fotovoltaice genereaza electricitate, iar panourile solare incalzesc apa. De asemenea, se poate recurge si la forta vantului sau a apei cugatoare pentru a produce energie electrica.

In concluzie, fiecare va trebui sa evalueze cele mai bune alternative pentru incalzire si furnizarea de apa calda menajera, astfel incat sa reduca la maxim cheltuielile si poluarea.