Cismigiul si toaletele ecologice

parc cismigiu

Parcul Cismigiu este un monument al Bucurestiului, cu o istorie de aproape 200 de ani, generalul Pavel Kiseleff dispunand in 1830 asanarea Lacului Cismigiu care inunda in fiecare an vecinatatile, si transformarea zonei intr-o gradina publica.

Ca multi alti bucuresteni, aproape in fiecare weekend vizitez aleile Cismigiului dar si cele doua locuri de joaca amenajate in zona centrala si in zona Lacului Lebedelor, spatii de altfel bine ingrijite, curate si placute, ca intreg parcul.

Partea mirositoare a lucrurilor apare in momentul in care ajungi la locul de joaca situat in vecinatatea Lacului Lebedelor. La circa 10-15m de acest loc de joaca au fost amplasate strategic doua toalete “ecologice”, care duhnesc de la o posta mai ales in zilele caniculare cu care ne-am pricopsit vara asta.
Inteleg si sunt de acord cu utilitata unor astfel de toalete, dar cred ca se putea gasi un amplasament mai potrivit, ceva mai ferit si nu chiar la doi pasi de locul de joaca. Nu inteleg ratiunea pentru care au fost instalate acolo, mai ales ca la 50-100m se afla o alta toaleta (a treia din acel areal restrans), modelul cu amplasare fixa si igienizare prin apasarea unui buton.