Componentele sistemului imunitar, precum si modalitati de stimulare a acestuia

Componentele sistemului imunitar, precum si modalitati de stimulare a acestuia

Sistemul imunitar este reprezentat de un intreg complex de arme capabile sa ne apere de actiunea factorilor daunatori externi. Ca orice masinarie de lupta, sistemul imunitar nu este totusi perfect, iar atunci cand ceva nu merge bine, pot apare neplaceri ce pot fi chiar fatale.

Sitemul imunitar se bazeaza pe o retea de organe si celule care au ca scop principal apararea organismului impotriva microbilor care ataca neincetat organismul. Cel mai adesea acesti agresori sunt reprezentati de bacterii, paraziti si virusi.

Se mai poate afirma despre sistemul imunitar ca este o vasta baza de date, la care organismul apeleaza pentru a recunoaste toti factorii externi agresivi. Insa, din pacate, nimic nu este perfect, si pot aparea din cand in cand si sincope, sistemul imunitar identificand gresit tintele, iar alteori este ravasit de actiunea unor factori externi ca alergiile sau SIDA.

Una dintre provocarile la care trebuie sa faca fata sistemul imunitar este recunoasterea celulelor “prietene”, sau mai bine spus, ale propriului organism, de cele “inamice” care se constituie in agresori. Demarcarea se face prin prezenta in celulele proprii a unor molecule ce semnaleaza apartenenta lor la propriul organism. Orice factor care conduce la reactia de aparare a propriului organism poarta de numirea de antigen.

Componentele sistemului imunitar:

  • Organele limfoide, unde se regasesc limfocitele
  • Maduva osoasa
  • Timusul
  • Limfocitele
  • Ganglionii limfatici si splina

Celulele imunitare sunt urmatoarele:

  • Limfocitele
  • Fagocitele
  • Anticorpii
  • complementul

In scopul intaririi sistemului imunitar exista numeroase produse pe piata si la fel de numeroase sunt si variantele prin care putem face acest lucru. Insa dintre toate produsele care ajuta la intarirea sistemului imunitar se remarca aloe vera, planta binecunoscuta pentru proprietatile sale. Cum aloe vera nu se regaseste oriune in lume usor, pe piata exista un produs ce reuseste sa aduca proprietatile plantei aloe vera ca si cand ar fi culeasa din propria gradina, anume produsul Aloe Vera Gel, de la firma Forever Living Products. Asa cum scrie si in manualul produsului, cand consumati produsul Aloe Vera Gel, va puteti imagina ca tocmai ati taiat o frunza de aloe, ati stors-o si ati consumat gelul rezultat. Asadar, exista solutii la indemana oricui pentru intarirea sistemului imunitar.