Reguli de baza pentru amenajarea spatiului personal

amenajari interioare bucuresti

Majoritatea persoanelor sunt indecise in momentul in care trebuie sa isi seteze un plan de amenajare a locuintei, deoarece exista o profunda nota de subiectivism, care ne abate deseori de la un plan prestabilit. Ambianta arhitecturala este armonioasa in momentul in care se tine cont de doua reguli esentiale, care practic ghideaza tot planul de amenajare.

In primul rand, selectionarea elementelor de mobilier este o achizitie care trebuie sa se raporteze la om si la dimensiunile acestuia, obiectivul fiind configurarea unor spatii complete si complexe, cu obiecte si dispozitive usor de utilizat si de manevrat. In acelasi timp, locuinta personala trebuie sa fie un cadru ideal pentru discutiile si activitatile interpersonale, aducand laolalta toti membrii familiei in momentele cheie ale zilei: mesele principale, discutiile importante sau jocurile interactive.

In al doilea rand, amenajarea unui spatiu depinde direct proportional de coordonatele sale dimensionale, dar si de particularitatile arhitecturale. Daca locuiti la bloc, cu siguranta intampinati dificultati in momentul in care trebuie sa gasiti solutii ergonomice pentru a optimiza spatiul disponibil, mai ales ca nevoile sunt uniforme pentru toata lumea. Un apartament minimal este ult mai dificil de amenajat decat o vila spatioasa, deoarece nu trebuie sa urmarim exclusiv planul estetic, ci trebuie sa avem grija sa ramanem cu suficient spatiu disponibil astfel incat sa ne putem desfasura activitatile obisnuite.

Indiferent de dimensiunile locuintei, fiecare familie are nevoie de incaperi care sa detina in cadrul lor elementele de mobilier indispensabile: masa, scaune, canapea, pat, fotolii si dulapuri. Necesarul de mobilier se poate restrange in momentul in care nu dispuneti de suficient spatiu, cadrele minimaliste fiind cele mai bune alternative.

Exista mai multe criterii si stiluri decorative pe care puteti miza, fiecare dintre acestea fiind pliabile pentru anumite trasaturi de caracter si dictate de catre modul in care dumneavoastra obisnuiti sa va raportati la propria locuinta. Studiile si experientele observate in domeniu, precum si activitatea unei firme de amenajari interioare Bucuresti afirma existenta a patru metode decorative, fiecare dintre acestea aducand in prim plan un criteriu de baza. Stilul clasic este definit de proiectarea liniara, in conformitate cu particularitatile arhitecturale pe care le aduce in prim plan locatia respectiva. Stilul functional aduce in prim plan functionalitatea elementelor de mobilier, in acest caz fiind importanta gestionarea spatiului astfel incat sa se obtina un decor practic, care sa faciliteze desfasurarea activitatilor zilnice.

Stilul psihologic este o alegere care provine din interior, majoritatea persoanelor nerealizand din incipit motivele pentru care viziunea lor ambientala se contureaza intr-o anumita maniera. Descrierea succinta a unui astfel de spatiu se axeaza pe evidentierea unui principiu de amenajare ce valorifica functia sociala. De exemplu, mobilierul este asezat in asa fel incat sa vina in completarea directa a nevoilor de socializare, de comunicare cu persoanele dragi. Exista anumite zone ale locuintei unde se desfasoara cu preponderenta activitati comune, precum livingul sau bucataria, acestea fiind cele doua incaperi care beneficiaza de un grad sporit de atentie.

Ultimul stil este cel ambiental, caracteristic persoanelor cu un simt estetic profund dezvoltat. Amalgamul detaliilor cromatice si ornamentale este ales in functie de anumite concepte stilistice precis configurate, toate elementele adiacente: peretii, pardoseala, elementele de mobilier compunand o armonie completa, care se revarsa in design-ul intregii locuinte.